BMW E46 330Ci Странен шум от моторния отсек.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- S.Chakarov
- Потребител
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M4 F82
BMW E46 330Ci Странен шум от моторния отсек.
Здравейте колеги!
Имам следния проблем, при подаване на газ на свободен ход или в движение, на топъл или студен мотор няма значение. Между 2000 и 4500 оборота се появява едно странно чукане, което се усилва с вдигането на оборотите и след 4500 оборота изчезва. Когато запаля колата без да подавам газ си работи нормално без да се чува нищо, но ако я изцедя до големи обороти за 10-15 сек, след като пусна газта и освободя от скорост чукането си остава и на 800 оборота, при нормална работа, но ако изгася колата и примерно запаля след малко чукането изчезва, докато отново не дам газ. Проблемът ми се получи малко след последната смяна на масло и филтри и зареждане на климатика, което беше преди около месец и половина. До сега съм минал около 8000 км. от тогава. Моля ако някой се е сблъсквал с този проблем, ще отценя всеки съвет.
Поздрави !
Имам следния проблем, при подаване на газ на свободен ход или в движение, на топъл или студен мотор няма значение. Между 2000 и 4500 оборота се появява едно странно чукане, което се усилва с вдигането на оборотите и след 4500 оборота изчезва. Когато запаля колата без да подавам газ си работи нормално без да се чува нищо, но ако я изцедя до големи обороти за 10-15 сек, след като пусна газта и освободя от скорост чукането си остава и на 800 оборота, при нормална работа, но ако изгася колата и примерно запаля след малко чукането изчезва, докато отново не дам газ. Проблемът ми се получи малко след последната смяна на масло и филтри и зареждане на климатика, което беше преди около месец и половина. До сега съм минал около 8000 км. от тогава. Моля ако някой се е сблъсквал с този проблем, ще отценя всеки съвет.
Поздрави !
- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Re: BMW E46 330Ci Странен шум от моторния отсек.
Я пусни един клип с шума г/д да го чуем ..
- mu6a4
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: be em we
- Детайли за колата: 330ci e46
И аз така преди 2 седмици чух някакъв странен шум и се оказа, че лагера на водната помпа ми е заминал, а от корпуса на помпата направо се беше отчупило парченце в следствие на огромното биене на оста. Ролката играеше зверски наляво надясно, а до преди това си карах със 120...
Опитай се да локализираш шума, дали идва вътре от самия двигател или някъде отпред от към ролките примерно. Огледай дали няма луфтове докато се въртят. Ако по някаква случайност се окаже че и при теб шума идва от водната помпа - не ти пожелавам да си много далече от някой сервиз.
Това е само 1 от 100-те неща, които може да издават някакви странни звуци ако са повредени, но си струва да погледнеш. Качи клип наистина ако имаш възможност.

Опитай се да локализираш шума, дали идва вътре от самия двигател или някъде отпред от към ролките примерно. Огледай дали няма луфтове докато се въртят. Ако по някаква случайност се окаже че и при теб шума идва от водната помпа - не ти пожелавам да си много далече от някой сервиз.
Това е само 1 от 100-те неща, които може да издават някакви странни звуци ако са повредени, но си струва да погледнеш. Качи клип наистина ако имаш възможност.
- S.Chakarov
- Потребител
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: M4 F82
https://www.youtube.com/watch?v=r6HH1hX ... ture=share ... Ето клип колеги, надявам се, че се чува достатъчно ясно.
- don't be
- младши ентусиаст
-
- Кара: 466,5 см3 на цилиндър
- Мечтае да кара: Нормално
Превъртял биелен лагер. Не ме питай от къде знам , аз направо купих нов мотор.
За милиони-няма закони.
- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Отвори капачката дето наливаш масло на загрял мотор без да подаваш газ от там ако има чукане са лагерите..Като пуснеш по рязко газта изчуква ли нещо?
6 мнения
• Страница 1 от 1