Проблем с климатроника Е46

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e46 330d

Проблем с климатроника Е46

Мнение от Atanas83 » 27 Юни 2016, 13:36

Здравейте, преди около 3 месеца си закупих 330д 2003г. Поради студеното тогава време не бях пробвал климатроника, след като ми потрябва останових, че нещо не е наред. Фронтално ми духаше студено от долу и от горе вряло. Попитах тук там ,на всякъде различни мнения. Закарах я на сервиз и там ми казаха, че ми е изгорял някъв клапан, замасил и горил бушон и трябвало да се смени. Смениха го с втора употреба, студеното тръгна на всякъде, заработи чудесно, но сега пък не иска да ми тръгне горещото! От сервиза ми обясниха, че докато е горещо времето и било напекло купето, нямало да ми пусне горещо! Пробвах и вечер когато е по хладно, но пак не иска! Та се извинявам ако въпроса ви се стори глупав , ама това има ли някаква логика или проблема си е останал и трябва пак да отида да си поговоря със сервиза?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Проблем с климатроника Е46

Мнение от oci » 28 Юни 2016, 11:11

Atanas83 написа:Здравейте, преди около 3 месеца си закупих 330д 2003г. Поради студеното тогава време не бях пробвал климатроника, след като ми потрябва останових, че нещо не е наред. Фронтално ми духаше студено от долу и от горе вряло. Попитах тук там ,на всякъде различни мнения. Закарах я на сервиз и там ми казаха, че ми е изгорял някъв клапан, замасил и горил бушон и трябвало да се смени. Смениха го с втора употреба, студеното тръгна на всякъде, заработи чудесно, но сега пък не иска да ми тръгне горещото! От сервиза ми обясниха, че докато е горещо времето и било напекло купето, нямало да ми пусне горещо! Пробвах и вечер когато е по хладно, но пак не иска! Та се извинявам ако въпроса ви се стори глупав , ама това има ли някаква логика или проблема си е останал и трябва пак да отида да си поговоря със сервиза?

Проблема е пак там някъде щом преди ти е духало топло значи клапана е бил постоянно отворен, сега обаче е постоянно затворен.
Щом е втора употреба може да му блокирало буталцето, проверете дали отваря и затваря.

Назад към E46