помагайте bmw n42b18
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- bobreti
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: M550d
помагайте bmw n42b18
Здравейте колеги.
Не знам това ли е най скапания мотор,но никой не може да ми каже какво да сменя за да се оправи скапаната кола.След изтриване на адаптациите с ДИС колата си работи супер,като я покарам 2-3 дни и всичко отива по дяволите.Започва едно люлеене,прекъсване м/у 2500-3000 об. бие грешки МИС ФАЙЪР на 1 и 2 цилиндър.Сменил съм свещи и бобини,филтър картерна.Ходих по диагностики и никой не каза какво да сменя колата да тръгне. Камор ми направиха списък за смяна на части колкото една кола.
П.П Преди време ми даваше грешки МИС ФАЙЪР на 3-4 цил. Преди 2 седмици както си карам по околовръстното посока Младост колата както прекъсва и започна да мига чека за някакви секунди и колата литна. Работеше и вървеше много добре до днес.
Не знам това ли е най скапания мотор,но никой не може да ми каже какво да сменя за да се оправи скапаната кола.След изтриване на адаптациите с ДИС колата си работи супер,като я покарам 2-3 дни и всичко отива по дяволите.Започва едно люлеене,прекъсване м/у 2500-3000 об. бие грешки МИС ФАЙЪР на 1 и 2 цилиндър.Сменил съм свещи и бобини,филтър картерна.Ходих по диагностики и никой не каза какво да сменя колата да тръгне. Камор ми направиха списък за смяна на части колкото една кола.
П.П Преди време ми даваше грешки МИС ФАЙЪР на 3-4 цил. Преди 2 седмици както си карам по околовръстното посока Младост колата както прекъсва и започна да мига чека за някакви секунди и колата литна. Работеше и вървеше много добре до днес.

Re: помагайте bmw n42b18
Колегаима много писано в темите за тия мотори,виж я при добър диагностик първо.Виж и газоразпределението,с тоя валвтроник е ужас.Много колеги се справят след смяня на управлението на валвтроника(под акумолатора),но като начало е важно да идеш при човек който познава тия мотори.
BMW POWER
Re: помагайте bmw n42b18
bobreti написа:Здравейте колеги.
Не знам това ли е най скапания мотор,но никой не може да ми каже какво да сменя за да се оправи скапаната кола.
Двигателя или колата направо... ще се улесниш доста

..Bayerische Motoren Werke..

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
4 мнения
• Страница 1 от 1