Размер на задни пружини 320 Д
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Размер на задни пружини 320 Д
Вчера счупих задна пружина и започнах търсене, но срещам редица трудности.
Първо в реалоем, където трябва да видя парт номер ми казва "No parts found matching your car" - странно.
Второ на сайта на Sashs ми казва, че дължината на пружината за моята кола трябва да е 251 мм. Отделно на сайта на Kayaba пък ми дава дължина на пружината за моята кола 280 мм. Има разлика и между горните и долните диаметри (отворите) между двете марки.
Моля за помощ
Колата е със стандартно окачване, седан, а пружините имат по една сива (може и да бяла) белязка.
Първо в реалоем, където трябва да видя парт номер ми казва "No parts found matching your car" - странно.
Второ на сайта на Sashs ми казва, че дължината на пружината за моята кола трябва да е 251 мм. Отделно на сайта на Kayaba пък ми дава дължина на пружината за моята кола 280 мм. Има разлика и между горните и долните диаметри (отворите) между двете марки.
Моля за помощ
Колата е със стандартно окачване, седан, а пружините имат по една сива (може и да бяла) белязка.
- cezarre
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 318 i touring,520d touring
- Детайли за колата: 318i 1999год. ,520d 2010год.
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Re: Размер на задни пружини 320 Д
Колега, за най-сигурно отиди до най-близкия официален дилър на БМВ и поискай по номера на рамата една оферта за пружини. Подпитай ги и да ти дадат и BMW номера на пружината. В MCar примерно ти дават разпечатана оферта, където присъства съответния номер на частта. По този номер вече можеш да търсиш и по-евтини заместители по магазините.
Другият вариант е по белязката да търсиш по сайтове номера на пружини със същата маркировка, но не знам дали ще имаш успех
Моите бяха с 4 бели точки и по всички сайтове ги даваха за 323i, 325i, 325Xi, но не и за 330Xd. Старите, обаче се оказаха абсолютно същите, като новите, когато ги поизчистих.
Другият вариант е по белязката да търсиш по сайтове номера на пружини със същата маркировка, но не знам дали ще имаш успех
Моите бяха с 4 бели точки и по всички сайтове ги даваха за 323i, 325i, 325Xi, но не и за 330Xd. Старите, обаче се оказаха абсолютно същите, като новите, когато ги поизчистих.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
gromovich написа:Вчера счупих задна пружина и започнах търсене, но срещам редица трудности.
Моля за помощ
Просто си вземи от морга от същата кола и не влизай в излишни филми...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- gromovich
- младши ентусиаст
-
Днес свалих едната и я премерих. Дължината на пружината е около 24 см и някакви милиметри. Излиза, че моите пружини са Закс, които по данни на производителя са 251 мм. Иначе Каябата по данни на производителя са 280 мм.
gromovich написа:Днес свалих едната и я премерих. Дължината на пружината е около 24 см и някакви милиметри. Излиза, че моите пружини са Закс, които по данни на производителя са 251 мм. Иначе Каябата по данни на производителя са 280 мм.
Колега ето ти още много пружини

- gromovich
- младши ентусиаст
-
Вчера смених пружините. В крайна сметка реших да заложа на такива с размер 251 мм, с променлив диаметър на стоманената тел. Оказа се, че моделът на Закс за е46 в България никъде го няма наличен, дори в официалните вносители. На едно от местата казаха, че могат да ми го доставят за 10-12 дни. В крайна сметка си взех Билщайн пружини. След монтажа колата си има същата "стойка", както преди.
- rumen_lz
- Потребител
-
- Кара: 320 Е36
- Мечтае да кара: М Е46
Колега от къде ги закупи и на каква цена
- gromovich
- младши ентусиаст
-