Странно виене отзад
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Странно виене отзад
Здравейте, колеги имам следния проблем. Наскоро ми се наложи да сменя тампона на диференциала ,защото при смяна на скоростите лупкаше много. След неговата смяна лупкането изчезна но се появи нещо друго, което преди това го нямаше. При скорост от 100км когато отпусна газта отведнъж се чува някакво виене отзад което се чува до към 80км и после изчезва. При ускорение и при натистат педал на газта няма виене.Шума е най изразен при 5 та предавка при другите не мога да го хвана или е прекалено слаб,на свободна също няма шум.Нивото на маслото в диференциала е нормално и чисто,видимо няма наличие на луфтове. Има ли възможност да е висящ лагер на кардан? и най-странното е защо се получи това нещо точно след смяна на тампон на диференциала, може ли нещо да са повредили и тн. И виенето е точно в този порядък от 100 до към 80 примерно от 120 ако отпусна газта го няма. Ако имате някакви идеи и мнения моля да споделите.
Благодаря предварително!
Благодаря предварително!
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Re: Странно виене отзад
Опиши по-точно виенето или направи клип. От виене до виене има доста разлика.
Като начало сменете маслото на диференциала.Тези километри като скорост са класическите в тези граници за виенето,което чувате.Получава се между триенето на короната и пиньона.
- Alyoo
- Потребител
-
- Кара: Bmw 318i e46
- Мечтае да кара: Bmw V8
Колега същият проблем и аз го имам и много ме дразни!!!
Точно когато е на свободна и се движа с 80-90-100км няма проблеми ,но след като бутна на пета едно виене като леко свирене и само на пета го прави.Отпускам газта утихва ,подавам леко пак за да поддържа една и съща скорост хоп пак вие леко и като давам газ се усилва чак след 120 изчезва!!!Не съм сменял нищо по дифа. Тупкане и аз имам на задна ,първа и много рядко на втора.Плашещо е малко ,но не знам от къде да хвана така ,че си карам така със по голямо внимание(малко тормоз).Ако откриеш проблема сподели моля щом си тръгнал да го пребориш!!! 

При мен виенето се чува най-много когато отпусна газта от 100 до 80 иначе при натиснат педал на газта не. Днес ходих на майстор , който се занимава само със скоростни кутии и диференциали. Каза ми че шума е от диференциала ,както по горе колегата "Benord" е споменал при триене на короната в пиниьона.Най-вероятно има някакво минимално износване и за това се случва цялата работа. Препоръча ми да не правя нищо за момента ако не се увеличава шума ,защото можело да искара много. Иначе труд 120 лв и лагери 600+ лв и шанса да се оправи бил 50 на 50. Най-вероятно ще сменя маслото , а също се чудя какво ви е мнението за "Добавка за диференциал"
Може ли да направи някакъв филм и да обере това виене или може да стане по зле?
Може ли да направи някакъв филм и да обере това виене или може да стане по зле?
Цялото ми притеснение е как всичко това се случи след смяна на само задния тампон на диференциала... като до преди неговата смяна нямаше никакво виене. Аз съм от Пловдив и наистина ще съм ви благодарен ако споделите къде мога да отида при човек който наистина си разбира от работата и може да ми каже в следствие на какво се е случило това нещо. Дали просто случайно съвпадение след смяната точно?! или просто са го направили нещо при самата смяна на тампона. Сменян е само този централния тампон ,който е отзад и поема цялото натоварване без тези отпред, от което следва да не е свалян фланеца който е към кардана и да бъде променено нещо по самия диференциал, но нали знаете дори самия майстор да е виновен няма да си признае докато не бъде хванат по някакъв начин.Ако имате някакви предложения кой в Пловдив може да ми помогне наистина за да се стигне до реалния проблем моля споделете , може да ми пишете и на лично за телефон и да се разбера с човека директно.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
- virtualchild
- младши ентусиаст
-
- Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
- Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
- Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо
И аз го имах този шум колега, но смених диференциала с друг с LSD и сега си трае 

Колега аз също съм от Пловдив и имам същия проблем. При мен се чува виене като от ремус до 100км. След това всичко утихва.Къде ти сменяха тампона на диференциала и колко ти взеха че и моя е за смяна. Иначе за сервиз в Найси кар на Асеновградско шосе може да ти дадат отговор.
Sent from my PMT3277_3G using Tapatalk
И по-интересното е че не го прави винаги. Може да го прави 1 седмица и след това 1 да си мърка като коте.
10 мнения
• Страница 1 от 1