Дилема летни гуми

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: Дилема летни гуми

Мнение от MaBePuK » 02 Май 2016, 21:37

Понеже виждам, че бюджета ти нараства затова бих ти препоръчал Continental ContiSportContact 5. Гумите са висок клас, мек каучук и брутално сцепление. Имат посока на слагане, три канала за вода и изключително добър показател на топлинното число 140 (за сравнение сликовете са със 100). Цената на 225/45/17 91Y е 200-210 лв макс. Струва си да ги видиш като характарестики и тестове. Успех с покупката.

ентусиаст
Аватар
Кара: 12' F30 335i

Мнение от taba4ko » 03 Май 2016, 0:25

Аз не мога да разбера защо карате човека да дава повече пари при положение, че не знаете дали има възможност изобщо. Вместо да му влезете в положение и да му препоръчате най-доброто от посоченото от него, Вие го карате да си купува нещо, съвсем различно от неговото желание. Аз препоръчвам Hankook-а от изброените.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Toyota Avensis T27 D-4D

Мнение от cowboetz » 03 Май 2016, 11:29

Аз преди няколко седмици си взех тези:
http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Fulda ... ontrol.htm
от гуми7
http://www.gumi7.com/bg/tire/114431/FUL ... 5-R17.html
мисля че за цена качество са най-добри

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 LCI 530xd / E46 330xda M57N
Мечтае да кара: по-малко на пътна помощ
Детайли за колата: +VRPerformance+eco-tuning auto+ново BMW X5 турбо

Мнение от virtualchild » 03 Май 2016, 11:48

Тук се вижда сръвнението на Continental Sport Contact 5 и Michelin Pilot Sport 3, но немога да разбера как така хората се оплакват, че Contito се износва много бързо, а на тестовете е едно от най-устойчивите на триене. :kuku:
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2016-ADAC-Tyre-Test-225-45-R17.htm

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 04 Май 2016, 21:06

virtualchild написа:Тук се вижда сръвнението на Continental Sport Contact 5 и Michelin Pilot Sport 3, но немога да разбера как така хората се оплакват, че Contito се износва много бързо, а на тестовете е едно от най-устойчивите на триене. :kuku:
http://www.tyrereviews.co.uk/Article/2016-ADAC-Tyre-Test-225-45-R17.htm

Обикновено устойчивост на триене означава слабо сцепление. А и на тези ревюта пишат много глупости за износването. Имаше хора писали за Мишелинките, че след 18 000км им оставал само 3мм грайфер и трябвало да ги хвърлят. Аз съм с 5.6 мм грайфер след 14 000 км (мисля, че отигиналния е 6,8 ). Не знам това много ли е или малко, но предпочитам да имам хубаво сцепление и комфорт. Също не мога да се съглася с ревюто за оценката за wet grip. На мокро държат изключително добре и са ме спасявали от ситуации.
Не казвам, че Continental са лоши, наистина изкарват страшно много, но не съм убеден, че са комфортни и с по-добро сцепление.

taba4ko написа:Аз не мога да разбера защо карате човека да дава повече пари при положение, че не знаете дали има възможност изобщо. Вместо да му влезете в положение и да му препоръчате най-доброто от посоченото от него, Вие го карате да си купува нещо, съвсем различно от неговото желание. Аз препоръчвам Hankook-а от изброените.

Защото тези, които пестят парички от гуми, после ги дават по новините. Човекът си е купил БМВ - най-доброто и е редно да го обуе с маркови обувки. Има 3 неща, които правят 95% от поведението на колата на пътя - мозъкът на шофьора, окачването и гумите. Когато едното е зле, всичко останало е зле. Първото не можеш да го промениш, второто е много скъпо, а гумите са най-евтината част и помагат страшно много, когато са добри. Евтините марки гуми не случайно са евтини.

Предишна

Назад към E46