въпрос за датчика на маслото Е 46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- Miro Borisov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 d facelift
- Мечтае да кара: BMW X6
- Детайли за колата: BMW 320 d, 150 к.с., 2002г. комби
въпрос за датчика на маслото Е 46
Здравейте колеги,
Колата е 320Д 150 коня фейслифт. Откакто съм я купил беше с прецакано табло - не и светеше диода за маслото.Смених таблото и сега се появи онзи там до болка болезнен проблем с пресветването на лампичката в жълто. Явно датчика е за смяна. Има ли вариант, по който да се излъже компа - да не го търси или някакво съпротивление там да се сложи при датчика, че да не светва тази лампа? Не става въпрос толкова до парите, но аз съм я карал така вече 4годиниие нямало проблем. Пък и преди седмица и смених и маслото. Не ми се ще сега да го точа и да сменям този прецакан датчик.
Колата е 320Д 150 коня фейслифт. Откакто съм я купил беше с прецакано табло - не и светеше диода за маслото.Смених таблото и сега се появи онзи там до болка болезнен проблем с пресветването на лампичката в жълто. Явно датчика е за смяна. Има ли вариант, по който да се излъже компа - да не го търси или някакво съпротивление там да се сложи при датчика, че да не светва тази лампа? Не става въпрос толкова до парите, но аз съм я карал така вече 4годиниие нямало проблем. Пък и преди седмица и смених и маслото. Не ми се ще сега да го точа и да сменям този прецакан датчик.
Re: въпрос за датчика на маслото Е 46
Проблемът и решението му е описано във въпросът Ви.Щом сте наясно и не Ви се занимава,но пък присветването ви дразни решението е една дъвка или пластелин върху диодчето.Когато,някога си решите пролемът адекватно махате дъвчицата и това е.
- Miro Borisov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 d facelift
- Мечтае да кара: BMW X6
- Детайли за колата: BMW 320 d, 150 к.с., 2002г. комби
По-скоро ми се щеше да узная дали има софтуерен или механичен вариант, по силата на който да се ИЗКЛЮЧИ това светен в жълто, не червената лампа - тя си е важна. Питам, защото при Е 39 има вариант, при който софтеурно задаваш на компа да не "търси" датчика за нивото на маслото и проблема се решава. Червената лампа си свети и загасва когато се запали мотора, но изчезва това пресветване в жълто за около 5-6 секунди. Когато закачихме обаче моята не се появи такава функция на скенера или поне ние не я открихме, надявам се...
- philipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330 d ,204 h.p.
- Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.
Колегата OCI ще ти свърши работа. Мисля ,че е възможно . 

- dido_06
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e39 530d 2001 sedan automatic
- Мечтае да кара: Нещо М
Мисля, че може софтуерно да се спре датчика както ти искаш, но трябваше някаква специална програма, не става с всяка. Аз съм със същия проблем, но ми смениха датчика при обслужване на колата, жалко че късно се усетих и няма как да го докажа. Както и да е ,поръчах от ибей някакъв датчик евтин, който би трябвало да свърши работа, чакам да стане време за смяна на маслото и ще го сложа. Четох, че няколко хора са поръчали от същия датчик и нямат ядове. Мисля, че дадох около 25 лева, което е добър вариант, понеже да ми закачат колата и да спрът датчика ще излезе може би по-скъпо или пак толкова, но датчика си е там и бачка.
5 мнения
• Страница 1 от 1