Питане относно сензора за дъжд
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
Питане относно сензора за дъжд
Колата ми е комби фейслифт 2004 с лайт/рейн сензор и имам следното питане:
Когато сложа лоста в позиция 1 за чистене на интервали сензора за дъжд се активира и остава активен при всяко запалване на колата, а не както четох в други теми че тярба да се активира на ръка при всяко запалване.
Това не е драмата, а по-скоро фиичър ...
Драмата е че не мога да регулирам интервалите на които да се чисти стъклото. Според една друга тема би тярбвало с врътката за да се регулира чувствителността на сензора. да ама не.
тествах колата при постоянен лек дъжд и това дали врътката е в позиция 1 или 5 няма никакво значение .. даже при много мокро стъкло пак не го чисти
някаква идея това нормално ли е?
Погледнах настройките през NCSexpert и видях че е е настроено да чисти стъклото на 5 сек вместо на 3 но незнам това дали има отношение към сензора или при работа в режим без сензор
Когато сложа лоста в позиция 1 за чистене на интервали сензора за дъжд се активира и остава активен при всяко запалване на колата, а не както четох в други теми че тярба да се активира на ръка при всяко запалване.
Това не е драмата, а по-скоро фиичър ...
Драмата е че не мога да регулирам интервалите на които да се чисти стъклото. Според една друга тема би тярбвало с врътката за да се регулира чувствителността на сензора. да ама не.
тествах колата при постоянен лек дъжд и това дали врътката е в позиция 1 или 5 няма никакво значение .. даже при много мокро стъкло пак не го чисти
някаква идея това нормално ли е?
Погледнах настройките през NCSexpert и видях че е е настроено да чисти стъклото на 5 сек вместо на 3 но незнам това дали има отношение към сензора или при работа в режим без сензор
- kalmuchito
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 330d
Re: Питане относно сензора за дъжд
и моята прави някви подобни чакмаци , по някога при леки капки се включва яко а е наместено на 1 друг път при силен дъжд не се включва , трябва да превключа врътката в по долна позиция и после пак да я върна в положение на най-голям интензитет за да стопли кво става и да почне да чисти ,някви такива който и аз не мога да хвана точно кво става , гледам че самия сензор на стъклото му е понарушено покритието и при мен си го обяснявам с това ! Погледни и твоя в какво състояние е.

- philipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330 d ,204 h.p.
- Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.
И аз страдам от луд сензор , понякога за една капка пуска 3 пъти чистачките подред , друг път при обилен дъжд вместо да ги усили , ги намалява .
Би трябвало това да се настройва , но нямам идея как . Дайте съвет .
Моя сензор не е с нарушено покритие въобще .
моето предно скъкло е сменяно и с него е сменен и сензора, но не виждам проблеми в неговата работа.
при мен проблема е че врътката на лоста изобщо не влияе на поведението на сензора и не мога да го направя по-чувствителен и си работи все едно го няма ....
когато почне да вали се пуска чистачките, но винаги през едни и същи интервали.
при мен проблема е че врътката на лоста изобщо не влияе на поведението на сензора и не мога да го направя по-чувствителен и си работи все едно го няма ....
когато почне да вали се пуска чистачките, но винаги през едни и същи интервали.
- kalmuchito
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 330d
philipz написа:И аз страдам от луд сензор , понякога за една капка пуска 3 пъти чистачките подред , друг път при обилен дъжд вместо да ги усили , ги намалява .
Кво да му се настройва , нали за това има врътка със степени да променя чувствителността и на определен брой капки на сензора да пуска чисктачките.

- philipz
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330 d ,204 h.p.
- Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.
Да де , ама тази ръчка почти нищо не променя . Питам за калибриране чрез софтуер

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
значи сензора не служи само за да разбере че има дъжд и да тръгнат,а и след това следи за това колко дъжд има следователно може и в него да е проблема,чрез него реголира скоростта.А това че при всяко палене трябва да се пуска мисля е така,поне на моята така бяха,неможе веднъж пуснат да я караш с години без да го пипаш.Аз бях сяикнал,завали ли давам ауто и не пипам,спрямо дъжда и спрямо скоростта на колата се реголират само

- tashev_1990
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 318I e46
- Мечтае да кара: BMW M5 touring
Според мен на колегата Hackman някой му е барал захранването на ръчката. Би трябвало да се изключва сензора като изгасиш колата. Някой може да е пуснал постоянен плюс към сензора или да са объркани проводниците. Понякога сензора се побърква ако стъклото се запотява отвън и отчита все едно е много мокро а то има няколко капки. Има много голяма разлика от най- долно до най- горно положение. За секунди в сензора няма какво да се говори.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Оказа се че съм сгрешил и сензора не работи винаги, а след изирчно пускане след запалване както е при всички.
Обаче врътката за чувствителността нищо не прави .. само активира сензора .. това колко и кога ще чисти си го решава само и нямам контрол над това
Обаче врътката за чувствителността нищо не прави .. само активира сензора .. това колко и кога ще чисти си го решава само и нямам контрол над това

9 мнения
• Страница 1 от 1