компресор климатик
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- arnaudov23
- кандидат ентусиаст
-
компресор климатик
значи признаците са следните:като пусна климатика духа студено околко 5-10 минути и след това почва да духа топло и изкарва някакав миризлив въздух.закарах я на ремонт ,казаха ми че си има фреон и,че е развален компресора.като е загрявал не е работил както трябва.въпро са ми е трябва ли да им се вярва и ако е така подлежи ли компресора на ремонт и колко струва нов,ако не подлежи?
- gido
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5
- Мечтае да кара: MX5
- kokoms2
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е60 М5
- Детайли за колата: 323-две порти
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: компресор климатик
arnaudov23 написа:значи признаците са следните:като пусна климатика духа студено околко 5-10 минути и след това почва да духа топло и изкарва някакав миризлив въздух.закарах я на ремонт ,казаха ми че си има фреон и,че е развален компресора.като е загрявал не е работил както трябва.въпро са ми е трябва ли да им се вярва и ако е така подлежи ли компресора на ремонт и колко струва нов,ако не подлежи?
Колега компресора подлежи на ремонт, но обикновенно ремонта е повече от това да си вземеш втора ръка читав.
За това дали компресора е повреден по добре си отиди на читав сервиз и ги потай какво точно му е на компресора и ако искаш ми се обади да ти кажа дали не те въртят.
Виж какво налягания държи ниско и висока.
При е 46 голяма болка е перката ако не работи като хората компресора много ясно че ще се изключва по налягане, има и друг вариянт да е презареден или датчика за високо налягане да е развален и той да изключва компресора.
Трябва тия неща да се проверят най-вече перката тя е 6-ст степенна и ако не и работят високите точно след 5 минути ще гаси компресора по налягане.
Не е лесно да кажеш направо, че компросора е за смяна.

Re: компресор климатик
Колеги имам въпрос нормално ли е компресора да включва и изключва колата е е46 320d 2004г. налягането е нормално перката работи фреон има
6 мнения
• Страница 1 от 1