проблем с радио модул на MK4 16:9 navi
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- dir2cas
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е46 330d, E60 545i
проблем с радио модул на MK4 16:9 navi
Здравейте,
Вчера явно се гътна радио модула на мoето Е46. Имам 16:9 Navi-то с МК4 компютър + ULF модул + радио модул.
Борд компютъра, монитора, навигацията работят, но радиото не ще да запали - въобще не реагира на левия бутон за вкл/изкл./звук, както и на останалите бутони управляващи радио частта. Нищо не е пипано по инсталацията, не е разкачан акумулатора
Имате ли идея, може ли да се провери софтуерно какво може да му се е случило или трябва да се разкоства инсталацията в багажника?
Някой имал ли е подобен проблем?
Вчера явно се гътна радио модула на мoето Е46. Имам 16:9 Navi-то с МК4 компютър + ULF модул + радио модул.
Борд компютъра, монитора, навигацията работят, но радиото не ще да запали - въобще не реагира на левия бутон за вкл/изкл./звук, както и на останалите бутони управляващи радио частта. Нищо не е пипано по инсталацията, не е разкачан акумулатора

Имате ли идея, може ли да се провери софтуерно какво може да му се е случило или трябва да се разкоства инсталацията в багажника?
Някой имал ли е подобен проблем?
- ares2
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е30Е36Е39E34<---E63E65
Re: проблем с радио модул на MK4 16:9 navi
добре е да го сложиш на друга кола първо и да се увериш, че е от него
ако не става нищо пиши на лични и ще измислим нещо за да помогна
пиши в търсачката БМ54 и ще прочетеш доста за това какво става с тях и кое дефектира
пиши в търсачката БМ54 и ще прочетеш доста за това какво става с тях и кое дефектира
- dir2cas
- младши ентусиаст
-
ares2 написа:добре е да го сложиш на друга кола първо и да се увериш, че е от него
Благодаря много, явно не съм потърсил с правилните думи, а и честно казано не съм напълно сигурен какъв точно ми е радио модула, а в момента без да го извадя предполагам няма и как да разбера. Честно казано надали съм точно с бм54.
Все пак има ли начин през някоя от диагностичните програми да се провери за грешка, която примерно да показва ако е изгорял или един вид липсва модула?
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
Виж кои са бушоните за радиото и навигацията. При мен до сега 2 пъти е забивало така и след като извадя бушоните и ги сложа след това си тръгва наново.
- dir2cas
- младши ентусиаст
-
gromovich написа:Виж кои са бушоните за радиото и навигацията. При мен до сега 2 пъти е забивало така и след като извадя бушоните и ги сложа след това си тръгва наново.
OK, това ще се пробва на първо време. Според информацията тук обаче бушиноите за радиото и нави-то са същите, а навигацията си работи.
Друго, което мисля да пробвам е да разкача минуса на акумулатора за малко и след възстановяване на захранването пак да тествам.
- dir2cas
- младши ентусиаст
-
Забравих да спомена нещо важно - имам изкаран AUX, така взех колата, немеца му го бяха правили в bmw. Сега като се зачетох, изглежда, че модула трябва да е БМ54, защото БМ24 не поддържа OEM AUX или поне не намерих такова инфо.
Освен това колата е произведена края на 2003, доста вероятно да е с по-новия радио модул.
Освен това колата е произведена края на 2003, доста вероятно да е с по-новия радио модул.
- stefan_suny
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330xi
Извади бушоните за радио модула за 3-4минути и виж дали ще тръгне като ги върнеш. Проблема не предполага изгорял бушон, а софтуерно забил радио модул, на който да направим хардуерен рестарт. Както на колегата по горе и на мен ми е забивало веднъж така.
- dir2cas
- младши ентусиаст
-
Бях намислил утре след работа да проверя нещата, но се оказа, че въобще не успях да запаля. Най-вероятно акумулатора е паднал - борда си работеше, навигацията, лампите, но като дадох на контакт светеше и чек лапмата, съответно дори въобще не завъртя и стартера да запали. Оставих я тъй като трябваше да тръгвам (очевидно без нея), та утре ще го сваля да се зареди този акумулатор.
Сега въпросът е дали се е получила някаква сериозна утечйка, в следствие на радиомодула (ако е изгорял примерно) или самия акумулатор да прави мизерии, които да води до повреди на електрониката (което би било доста кофти вариант).
Лошото е, че дори и след като го заредя, не знам дали ще е добра идея да запалвам колата за да я проверя със скенера. Май ще е добре да му се направи някакъв тест първо на тоя акумулатор.
Сега въпросът е дали се е получила някаква сериозна утечйка, в следствие на радиомодула (ако е изгорял примерно) или самия акумулатор да прави мизерии, които да води до повреди на електрониката (което би било доста кофти вариант).
Лошото е, че дори и след като го заредя, не знам дали ще е добра идея да запалвам колата за да я проверя със скенера. Май ще е добре да му се направи някакъв тест първо на тоя акумулатор.
8 мнения
• Страница 1 от 1