Свети лампата за ръчната. Защо?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- bо666
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320i
- Мечтае да кара: 5-Serie GT
Свети лампата за ръчната. Защо?
Здравейте, от 2 дни насам докато си карам ту ми светва лампата за ръчната спирачка, ту гасне. Прочетох по форумите и навсякъде където някой е имал такъв проблем пише че освен лампата за ръчната им светва и втора - на ABS или ASC/DSC, или и 3-те общо в зависимост какво не работи (Въпреки че според мен ако не работи ABS датчика няма да работи и traction contorl-a).
Като светне лампата (свети в червено) не се чува сигнал за вдигната ръчна. Вдигам я леко и започва веднага на писука. Не ми свети нито една от другите лампи (за ABS или ASC/DSC) Като запаля колата всички лампи си светят ок и после гаснат (това го правя за да проверя да не би да ми е изгоряла някоя крушка и за това да не свети 2ра лампа). Има ни нещо по ръчната което може да е причина? Аз мисля че ръчната ако не пищи че е дръпната, значи няма друго място по нея което да окъсява...но може и да бъркам...
На диагностика още не съм имал възможността да ходя. Ще го направя, но реших първо тук да пиша че видиш ли може някой да е имал подобен проблем...знае ли човек
Помагайте че като гледам цените за нов ABS сензор, никак не ми става добре
Като светне лампата (свети в червено) не се чува сигнал за вдигната ръчна. Вдигам я леко и започва веднага на писука. Не ми свети нито една от другите лампи (за ABS или ASC/DSC) Като запаля колата всички лампи си светят ок и после гаснат (това го правя за да проверя да не би да ми е изгоряла някоя крушка и за това да не свети 2ра лампа). Има ни нещо по ръчната което може да е причина? Аз мисля че ръчната ако не пищи че е дръпната, значи няма друго място по нея което да окъсява...но може и да бъркам...
На диагностика още не съм имал възможността да ходя. Ще го направя, но реших първо тук да пиша че видиш ли може някой да е имал подобен проблем...знае ли човек
Помагайте че като гледам цените за нов ABS сензор, никак не ми става добре

BMW ,BMW -Какво друго му трябва на човек
- bо666
- кандидат ентусиаст
-
Re: Свети лампата за ръчната. Защо?
Точно там е проблем 
Благодаря
Сега ще се проверява от къде тече

Благодаря

- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
bо666 написа:Точно там е проблем
Благодаря
Не е задължително да тече.
Нивото е нормално да спада при
износването на феродото. Затова
казанчето се нарича компенсационно.
- bо666
- кандидат ентусиаст
-
Проверено е! 
Проблема е в преден ляв спирачен апарат. От уплътнението при буталцето тече.
Ремонтен комплект в BMW няма. Продават само О-пръстена на буталото и външното уплътнение. На мен ми трябва и буталцето.
Направо търся и взимам нов апарат и ако е читав направо слагам. Ако е много ръждясал, мисля да взема само необходимите части и да ги слоя на моя. Надявам се да се получи

Ремонтен комплект в BMW няма. Продават само О-пръстена на буталото и външното уплътнение. На мен ми трябва и буталцето.
Направо търся и взимам нов апарат и ако е читав направо слагам. Ако е много ръждясал, мисля да взема само необходимите части и да ги слоя на моя. Надявам се да се получи

- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
bо666 написа:Проверено е!
http://bmwfanatics.ru/forumvb/viewtopic.php?f=47&t=67124
Продават се и цели ремонтни комплекти.
На АТЕ , а цилиндъра е на NK.
6 мнения
• Страница 1 от 1