Тресене, губене на обороти при спиране

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: е46 320д

Тресене, губене на обороти при спиране

Мнение от ilian4oo_vr » 29 Мар 2016, 21:59

Добър вечер първо на всички колеги :wave:
Да преминем на проблема направо - имам бмв 320д 136к.
Имам странно и не чак толкова тресене, губене на обороти при спиране, при изкл.скорост в движение като подам газ качва оборотите и има леко задържане на стрелката и спадат, и покачване на разходомера при спиране на нулева скорост.
Писано е по проблема, но какво открих аз -от доста време се чудех какво ли е и ми казаха един от евентуалните пробмели - АБС/АСЦ блок.
Та какво направих - откачих си копчето за асц ии какво да видим - :D светнаха лампите за асц, абс и ръчната, не ми работеше километража, разходомера и се покачваше и спадаше стрелката за горивото ( доста смешно).
Най голямата изненада беше че изчезнаха горепосочените проблеми :ok: , та въпроса ми е - блока ли е проблема, защото не ми се светят лампи по таблото и работят всички системи (абс, асц и т.н.)
Ако някой го е имал този проблем ще се радвам да ми помогне в разрешаването му !
Благодаря предварително :bowdown:

Модератор: Заглавието на темата, трябва да подсказва за проблема!!

Потребител
Аватар

Re: Тресене, губене на обороти при спиране

Мнение от ilian4oo_vr » 30 Мар 2016, 21:28

Снимката е правена миналата година, не ми казаха конкретно за проблеми.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар

Мнение от ilian4oo_vr » 31 Мар 2016, 22:16

Колеги, днес ходих на диагностика - няма грешки на двигателя или на каквито и да е датчици, излезе "кан шина" - хлабава връзка някъде по системата е единия вариянт, другия е маховика.
Помощ?

Потребител
Аватар

Мнение от ilian4oo_vr » 10 Апр 2016, 20:45

Отворих копчето за асц - има платка с един диод и 5 пина който са набити със сила, не са споени.
Приспоих пиновете и диода, резултата - оборотите заспаха, не играят при спиране но пак има леко тресене, имам тампон на двигателя за смяна, ще го сменя и ще пиша с резултатите.

Назад към E46