320ci Потъва педала на спирачката, ABS модул/датчик?

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

320ci Потъва педала на спирачката, ABS модул/датчик?

Мнение от gmarnaudov » 08 Апр 2016, 19:21

Здравейте,

Една вечер, както си карах, усетих, че педала омекна малко, след това още и така до степен, в която си стигаше почти до края. Колата престана да спира до момента, в който педала е на финала, след което рязко спираше и ABS-а се активираше. С напомпване успявах да втвърдя педала, но пак омекваше. Това го правеше и на загасена кола - натискаш, докато спадне/омекне изцяло, след което напомпваш докато се втвърди. Колата изпищя за пръв път чак като запалих колата, иначе нямаше никакви грешки докато проблема се проявяваше доста сериозно в движение. Светна червената удивителна и индикацията за изключен DSC.

2 дена след това паля колата за пръв път за да я водя на сервиз и изненада - всичко работи идеално, все едно никога не е било. В сервиза ми казаха, че всичко е идеално, но има записани грешки на датчика на ABS-а (или модул, но мисля, че датчик казаха). Около 350-400 лева струвала тази част и от нея го прави на случайно рядък принцип. Взех я без никакви промени и я карам така, за сега 1 вечер без никакви проблеми.

Какво мислите вие? Дали наистина е така, или има шанс проблема да е по-обикновен? Това, което ме кара да се съмнявам е, че този проблем беше отчетлив и при спрян мотор. Не разбирам много, но при това положение електрониката не е ли изключена?

Благодаря :)

Ацалов
Аватар
Кара: Колело
Мечтае да кара: Лодка в морето

Re: 320ci Потъва педала на спирачката, ABS модул/датчик?

Мнение от Atsalov » 09 Апр 2016, 17:02

Провери си спирачна помпа. :idea:

Потребител
Аватар

Re: 320ci Потъва педала на спирачката, ABS модул/датчик?

Мнение от gmarnaudov » 10 Апр 2016, 18:34

2 дена я карам, спирачките са по-добре от всякога :roll: Тази помпа има ли нещо специално за гледане или направо се сменя?

Назад към E46