Виене отзад като е студена

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M3 GTS

Виене отзад като е студена

Мнение от bavaromobila » 09 Апр 2016, 9:25

Здравейте колеги. Преди седмица закарах да ми сменят висящия лагер в един сервиз. Взех си колата и всичко беше точно - нямаше проблеми.
На сутринта паля колата и тръгвам и чувам едно виене, което се чува отзад и се появява като стигна 2000об или се натовари малко повече колата. Като освободя от скорост и намаля скороста пак се чува. И това е само когато колата не е карана повече време (10-12ч). След 7-8мин каране се оправя. След 2 часа примерно паля колата и го няма това виене.
Искам да спомена, че по принцип имам виене и някакви луфтове в диференциала (за смяна е) и се съмнявам след смяна на висящия лагер да не е заел някаква друга "траектория" самия кардан и да се получава това друго виене.
Щом с карането и загряването изчезва си го обяснявам, че има намесено масло, но това са предположения.....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 318i
Мечтае да кара: На челна стойка.
Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.

Re: Виене отзад като е студена

Мнение от ceco_kd » 10 Апр 2016, 14:22

Колега същата работа е и при мен. След смяна на висящия лагер и гумено каре при студена кола (престояла както ти казваш една нощ) имам едно леко стържене, но при мен не е обвързано с оборотите, а със скоростта. Точно при 30 км/ч се чува. И аз се чудя какво е? Заден лагер ли, дифа ли? Ще следя развитието на темата с интерес! Успех и със здраве!
Карам бавно! Стигам Бързо!

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M3 GTS

Re: Виене отзад като е студена

Мнение от bavaromobila » 10 Апр 2016, 17:38

Аз и заден лагер на главина мених в същия ден, но не вярвам да е от него.
Но ако е висящия лагер защо така след каране се оправя.... нещо не мога да си го обясня.
Изображение

Назад към E46