Смяна на дросел.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
Смяна на дросел.
Колеги,искам да си сменя сам дросела. Въпроса ми е след смяната трябва ли да се прави някаква адаптация или нещо от сорта.
Колата е 320ci 1999г. 150к.с.
Дросела е с жило има и електрическа част.
Трябва ли да откача. плюса на акумулатора преди да започна процедура по смяната?
Трябва ли да откача. плюса на акумулатора преди да започна процедура по смяната?
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Re: Смяна на дросел.
BMW_320CI написа:Колеги,искам да си сменя сам дросела. Въпроса ми е след смяната трябва ли да се прави някаква адаптация или нещо от сорта.
Колега, не е нужно да се откача плюса на акумулатора. След смяната е коректно да се изтрият адаптациите, но и без тази процедура ще се получи.
Момента е подходящ да изчистиш стъпковото моторче, да провериш DISA- клапата, гофрираните маркучи...
Re: Смяна на дросел.
zvetiko написа:BMW_320CI написа:Колеги,искам да си сменя сам дросела. Въпроса ми е след смяната трябва ли да се прави някаква адаптация или нещо от сорта.
Колега, не е нужно да се откача плюса на акумулатора. След смяната е коректно да се изтрият адаптациите, но и без тази процедура ще се получи.
Момента е подходящ да изчистиш стъпковото моторче, да провериш DISA- клапата, гофрираните маркучи...
Мерси,колега. Ще ги проверя задължително. Мога ли за мое удобство да откача жилото от държача преди дросела? Гледам че на държача има някаква резба...за какво е тя?
Последно избутване BMW_320CI от 07 Апр 2016, 23:37
3 мнения
• Страница 1 от 1