Какво да правя след ПТП?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Какво да правя след ПТП?
Здравейте,
Прочетох доста теми из форума, но срещам противоречиви и неясни мнения.
Преди 2-3 дни ударих моята е46-ца в друга кола. Не карах с превишена скорост, не съм отнемал предимство, не съм минавал на червено. Шофьорът пред мен беше спрял в средата на кръстовището без аварийни и без натисната спирачка, т.е. без стопове. Не беше тежък удар, на нас абсолютно нищо не ни стана; колата на шофьора отпред е съвсем леко деформирана, но моята кола пострада малко по-сериозно. Капакът се смачка, бъбреците са счупени, единият калник и т.н. Но по-големият проблем е, че еърбеговете се отвориха и сега не иска да запали. Какво да правя оттук занапред?
Ако съм разбрал правилно, за да я подкарам трябва:
1. Със съсигурност да сменя пиропатрона, който е при акумулатора;
2. Да сменя еърбеговете. Ако купя оригинални нови, ще ми струва адски скъпо. Ако взема от морга, ще трябва освен тях да купя и централа (?), при което да я препрограмирам, ако е със същия номер (?) или ако не е - да флашвам краш дата (?) ? В моргата ми казаха, че за 35лв ще направят флашването или препрограмирането (не съм сигурен, а май и те не бяха) и всичко ще си работи нормално.
3. Да сменя коланите (?) ?
Можете ли да ми помогнете какви са стъпките? Благодаря ви предварително!
Прочетох доста теми из форума, но срещам противоречиви и неясни мнения.
Преди 2-3 дни ударих моята е46-ца в друга кола. Не карах с превишена скорост, не съм отнемал предимство, не съм минавал на червено. Шофьорът пред мен беше спрял в средата на кръстовището без аварийни и без натисната спирачка, т.е. без стопове. Не беше тежък удар, на нас абсолютно нищо не ни стана; колата на шофьора отпред е съвсем леко деформирана, но моята кола пострада малко по-сериозно. Капакът се смачка, бъбреците са счупени, единият калник и т.н. Но по-големият проблем е, че еърбеговете се отвориха и сега не иска да запали. Какво да правя оттук занапред?
Ако съм разбрал правилно, за да я подкарам трябва:
1. Със съсигурност да сменя пиропатрона, който е при акумулатора;
2. Да сменя еърбеговете. Ако купя оригинални нови, ще ми струва адски скъпо. Ако взема от морга, ще трябва освен тях да купя и централа (?), при което да я препрограмирам, ако е със същия номер (?) или ако не е - да флашвам краш дата (?) ? В моргата ми казаха, че за 35лв ще направят флашването или препрограмирането (не съм сигурен, а май и те не бяха) и всичко ще си работи нормално.
3. Да сменя коланите (?) ?
Можете ли да ми помогнете какви са стъпките? Благодаря ви предварително!
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
Re: Какво да правя след ПТП?
Сменяш всичко което е гръмнало, закачаш на комп да изтрие грешките - палиш и караш 

Tires are evil - destroy them all ...
Т.е. ако просто си взема 2 еър бега и после изтрия грешките, няма да има проблем? А те ще работят ли, или само ще "залъгват" компютъра?
- boris
- старши ентусиаст
-
- Кара: X5
Купуваш си гръмналите айрбеци,колани и пиропатрона, монтираш ги, триеш грешките, и ако продължава да ти свети лампата на на таблото, сменяш централата и я прекодираш.
Нови или втора употреба, няма значение за прекодирането...
Нови или втора употреба, няма значение за прекодирането...

Задължително ли се сменят коланите? Четох, че "потъвали", но моите си работят нормално.
- cmdkick
- младши ентусиаст
-
- Кара: e70 3.0d
- Детайли за колата: remapped
ex: E46 320d 2005
ex: E36 316i 1998
6 мнения
• Страница 1 от 1