Е46 губи антифриз и понякога сутрин изкарва бял пушек.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Е46 губи антифриз и понякога сутрин изкарва бял пушек.
Здравейте колеги. Прегледах търсачката, но не намерих решение на моя проблем.
Колата губи антифриз от около 6 месеца и така и не намерихме теч от никъде. Губи много малко и майстора каза нека да се увеличи теча за да можем да го видим. От скоро някоя сутрин (не всяка) пали малко трудно и десетина минути изкарва плътен бял пушек. По тези признаци би трябвало да е гарнитура или спукана глава. Във форума чета обаче и вариянт "пробито охлаждане на ЕГР" нещо такова.
Благодаря за всички адекватни мнения и съвети!
Колата губи антифриз от около 6 месеца и така и не намерихме теч от никъде. Губи много малко и майстора каза нека да се увеличи теча за да можем да го видим. От скоро някоя сутрин (не всяка) пали малко трудно и десетина минути изкарва плътен бял пушек. По тези признаци би трябвало да е гарнитура или спукана глава. Във форума чета обаче и вариянт "пробито охлаждане на ЕГР" нещо такова.
Благодаря за всички адекватни мнения и съвети!
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Re: Е46 губи антифриз и понякога сутрин изкарва бял пушек.
То при БМВ гарнитура е рядкост! По-вероятно е глава! 

<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
Вижте охладителя преди да отваряш мотора. Възможно е той да е проблема.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
Благодаря за мненията!
След обяд ще я закарам на майстора и започваме с проверка на ЕГР.
След обяд ще я закарам на майстора и започваме с проверка на ЕГР.
Днес следобед свалихме ЕГР и след като го надуха под вода започнаха да излизат мехурчета, така че засега това е проблема. Поръчах нов ЕГР и в сряда ще го монтираме. Надявам се с това проблема да приключи.
- VladiE
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320D
- Мечтае да кара: F30 / F10
Здравей колега, колко ти излезе ЕГР?
Изпратено от моят GT-N7105
Изпратено от моят GT-N7105
ЕГР най-евтината оферта засега е 199 лв. от "де ауто".
Значи проблема не е ЕГР (аз съм се заблудил че така се казва тази част) а "газов охладител" или "топло-обменник".
Свалихме го, надуха го под вода с 4 атмосфери налягане, заочнаха да излизат мехури. Ново такова нещо е само оригинално и струва около 750 лв.
Взех втора употреба за 50 лв, пробвахме го и след като се оказа читаво го монтирахме на автомобила. Засега не забелязвам загуба на антифриз, но продължавам да следя нивото. Надявам се проблема да е решен.
Свалихме го, надуха го под вода с 4 атмосфери налягане, заочнаха да излизат мехури. Ново такова нещо е само оригинално и струва около 750 лв.
Взех втора употреба за 50 лв, пробвахме го и след като се оказа читаво го монтирахме на автомобила. Засега не забелязвам загуба на антифриз, но продължавам да следя нивото. Надявам се проблема да е решен.
- frizzante
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се на вода
alexbg77 написа:Значи проблема не е ЕГР (аз съм се заблудил че така се казва тази част) а "газов охладител" или "топло-обменник".
Именно колега. Горе съм ти го написал ясно какво е. Предполагам, че си решил проблема. При мен беше точно това.
Никой да не се качва на автобуса преди да е дошъл!
- AlonsoBest
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i G30, 120d F20
- Мечтае да кара: M5
alexbg77 написа:Значи проблема не е ЕГР (аз съм се заблудил че така се казва тази част) а "газов охладител" или "топло-обменник".
А този "газов охладител" или "топло-обменник" къде се намира и какво представлява?

10 мнения
• Страница 1 от 1