Инструмент за фиксиране на двоен VANOS
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Инструмент за фиксиране на двоен VANOS
Здравейте колеги!
Налага се да сменям гарнитурата на главата и след това ще ми трябва инструмент за фиксиране на двоен VANOS. Някои може ли да помогне?
Налага се да сменям гарнитурата на главата и след това ще ми трябва инструмент за фиксиране на двоен VANOS. Някои може ли да помогне?
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
Re: Инструмент за фиксиране на двоен VANOS
За София може , за други градове не знам 

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
Колеги,при демонтаж/монтаж на двоен Vanos нужен ли е изобщо инструмент за зацепване?
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
И още как!
Как ще го зацепиш после?!
Само при смяна на гумичките може без инструмент!
Как ще го зацепиш после?!
Само при смяна на гумичките може без инструмент!
Ясно. На мен идеята ми беше точно при смяна на гумичките дали се налага зацепване,защото съм гледал в youtube как става и там не използват никакъв инструмент. Мерси, колега.
Може и без инструмент отпред, валовете отзад също може без инструмент, но задължително трябва да се махне обтегача на веригата и на негово място да се навие инструмента за фиксиране на веригата. Въпросния инструмент за фиксиране на веригата може да се изработи лесно и бързо при стругар - общо взето се прави втулка, на която от външната страна се нарязва същата резба като на обтегача на веригата, а от вътре някаква стандартна (например М10х1.5) и се навива съответстваш болт с който се фиксира веригата.
За справка ако ти липсва инструмента отпред, лявата камбанка (на изпускателния вал) стърчи 4 мм спрямо челото на ваноса, а дясната (на смукателния вал) - 14 мм. Отзад валовете трябва да са успоредни, а белега на колелото на изпускателния вал сочи точно срещу челото на главата към капака на клапаните ( виж картинката в auto-data или някъде другаде). Когато сваляш веригата на колелата (малката) преброй/отбележи/бележи/СНИМАЙ през колко дупки на веригата да зацепиш двете колела, за да не гледаш после умно.
За справка ако ти липсва инструмента отпред, лявата камбанка (на изпускателния вал) стърчи 4 мм спрямо челото на ваноса, а дясната (на смукателния вал) - 14 мм. Отзад валовете трябва да са успоредни, а белега на колелото на изпускателния вал сочи точно срещу челото на главата към капака на клапаните ( виж картинката в auto-data или някъде другаде). Когато сваляш веригата на колелата (малката) преброй/отбележи/бележи/СНИМАЙ през колко дупки на веригата да зацепиш двете колела, за да не гледаш после умно.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
6 мнения
• Страница 1 от 1