Проблем след рециклиране на динамо.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
1 мнение
• Страница 1 от 1
- didZ
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320D
Проблем след рециклиране на динамо.
Здравейте. Поредния ми проблем с който не мога да се справя. Преди седмица светна лампата на акумулатора. Пуснах тестовия режим на таблото и видях че волтажа към него е 12 волта. Викам си добре, динамото снесе. Добре обаче, след като го рециклираха и го поставих обратно..
На свободна, си зареждаше 14.1-14.2.. Но когато подам газ, и оборотите минат 2500 падаше на 12 и лампата светваше отново. Казаха ми да покарам да се "намести". Така, карам си аз и ето какво се получава. При високи обороти волтажа скачаше на 16, при каране с около 2500 си беше 14.1... Карах, карах.. Сега има някаква промяна. В смисъл - вече не качва над 14.2 волта. Обаче при обороти около и над 3000 отново пада на 12. Около 2500 е на около 13.. Споделих с майстора и каза че самия регулатор вече е за смяна.
Питах дали не е възможно да е от хлабав или износен ремък и отговора е, че не може защото е саморегулиращ а и преди това е нямало проблем..
Как пък едно нещо с тая кола не стане като хората не знам!
Моля за съвет.
На свободна, си зареждаше 14.1-14.2.. Но когато подам газ, и оборотите минат 2500 падаше на 12 и лампата светваше отново. Казаха ми да покарам да се "намести". Така, карам си аз и ето какво се получава. При високи обороти волтажа скачаше на 16, при каране с около 2500 си беше 14.1... Карах, карах.. Сега има някаква промяна. В смисъл - вече не качва над 14.2 волта. Обаче при обороти около и над 3000 отново пада на 12. Около 2500 е на около 13.. Споделих с майстора и каза че самия регулатор вече е за смяна.
Питах дали не е възможно да е от хлабав или износен ремък и отговора е, че не може защото е саморегулиращ а и преди това е нямало проблем..
Как пък едно нещо с тая кола не стане като хората не знам!
Моля за съвет.
-Как говориш, след като нямаш мозък?- попита Дороти. -Не знам-каза Плашилото-но тези,които нямат мозък,много обичат да говорят.
1 мнение
• Страница 1 от 1