m54 проблем с ваноса
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- govedarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320i а вече и 320d с пакет ;)
- Мечтае да кара: M3
m54 проблем с ваноса
Здравейте,
Колата от известно време има някакъв проблем с ваноса. Трудно пали на студен старт , придърпва и адски много дразни. Освен това е много мудна в ниските обороти. Служебната ми кола дето е 50 коня ще я изяде все едно не е 2,2 двигател 170 коня. Няколко пъти я карах на диагностика и винаги излиза грешка , че има проблем с ваноса. Проблема е обаче , че навсякъде където съм ходил ми казват , че това не го ремонтирали в България. Доколкото ми обясни пича дето ми прави диагностиката проблема се състоял в някакви уплътнения на ваносите.
Моля за съвет какво да правя. Има ли хора в София които правят тези ремонти и горе долу колко излиза цялата процедура ?
Колата от известно време има някакъв проблем с ваноса. Трудно пали на студен старт , придърпва и адски много дразни. Освен това е много мудна в ниските обороти. Служебната ми кола дето е 50 коня ще я изяде все едно не е 2,2 двигател 170 коня. Няколко пъти я карах на диагностика и винаги излиза грешка , че има проблем с ваноса. Проблема е обаче , че навсякъде където съм ходил ми казват , че това не го ремонтирали в България. Доколкото ми обясни пича дето ми прави диагностиката проблема се състоял в някакви уплътнения на ваносите.
Моля за съвет какво да правя. Има ли хора в София които правят тези ремонти и горе долу колко излиза цялата процедура ?
- raico79
- Потребител
-
- Кара: BMW F31
- Детайли за колата: 2016
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Re: m54 проблем с ваноса
Тия уплътнения се поръчват от САЩ (www.beisansystems.com) и се сменят от качествен майстор, че е занимавка.
Новите уплътнения са витонови и реално би трябвало да надживеят колата. Така че поръчвай, сменяй и карай
Новите уплътнения са витонови и реално би трябвало да надживеят колата. Така че поръчвай, сменяй и карай

- raico79
- Потребител
-
Ас сиги поръчах от ебай и дойдоха за 7 дена смених сиги сам но фсе още несъм монтирал ваноса на колата защото ми искат 100лв за зацепване на валовете.Та мие интересно какъв шее резултата от новите гумички защото сега е много мудна сеца във ниските обороти дава грешка на датчика на разпределителните валове колата е е46 м54б25
Последна промяна raico79 на 04 Фев 2016, 22:33, променена общо 1 път
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
При смяна не се зацепва ванос!
- raico79
- Потребител
-
А как мога да разбера дали са правилно зацепени и защо този датчик на валовете миго дава като грешка
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
С един специален инструмент за зацепване!
Датчика няма отношение!
Датчика няма отношение!
- raico79
- Потребител
-
Е за точно този инструмент ми искат 100лв дая зацепат лошото е че незнам дали саси на място валовете иначе нямам проблем със колата само тия ваноси.Мотора го взех преди месец и затова незнам далиса базикани валовете
- govedarov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 320i а вече и 320d с пакет ;)
datchko написа:Тия уплътнения се поръчват от САЩ (http://www.beisansystems.com) и се сменят от качествен майстор, че е занимавка.
Проблема е в намирането на качествен майстор който да се наеме да го прави това не в поръчването.

Мисля да закарам колата при Mirafiori ? Отзиви някакви като за цена , качество ?
- ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ
- старши ентусиаст
-
- Кара: 518
- Мечтае да кара: БМВ с кожен салон
При смяната не се презацепва ванос но е препоръчително дасе сложи инструмента и да се проверят нещата как седят. Така и така е отворено нищо не пречи да се зацепят.
Нормално е да се искат пари защото тия инструменти ми струваха на мен 500 лева преди няколко години , сега като гледам не са поевтинели.
Нормално е да се искат пари защото тия инструменти ми струваха на мен 500 лева преди няколко години , сега като гледам не са поевтинели.

М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!
- raico79
- Потребител
-
Така е колега ценя труда на майсторите но днешно време сичко е майстори
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ написа:При смяната не се презацепва ванос но е препоръчително дасе сложи инструмента и да се проверят нещата как седят. Така и така е отворено нищо не пречи да се зацепят.

13 мнения
• Страница 1 от 1