е46 прозорците и люка се отварят при отключване
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Antares7
- Потребител
-
- Кара: е46 328i
- Мечтае да кара: e46 328i
е46 прозорците и люка се отварят при отключване
Здравейте колеги и честита нова година!
Колата ми е обаладана от зли духове! Сега сериозно - като отключа колата (единично натискане на бутона на ключа) - преди от време на време, вече всеки път - прозорците се смъкват до долу, а люка се отваря. Пробвал съм и с резервния ключ - същото поведение. След това прозорците "блокират" и не могат да се затворят от бутоните вътре в купето (люка може) и единствения начин, който съм открил е да задържа бутона за заключване, след като съм вътре в колата и така да се вдигнат. Пробвах да заключа/отключа колата от бутона за заключване, пробвах бутона за блокиране на прозорците (тези до скоростния лост) - без резултат. Понякога при определен брой включвания на контакт/запалвания се оправят нещата и мога да ги затворя от бутоните. Това се превръща в сериозен проблем този сезон, най вече със снега и люка и ми се налага да заключвам колата с допълнителната аларма (сложих я основно заради втория имобилайзер), която е вързана към бутона за заключване на вратите от комфорт модула. При нея не се наблюдава такъв проблем.
Колата е е46 328i, 98-ма година.
Бях вече при майстор, който каза, че вероятно си е отишъл комфорт модула, но ми прозвуча малко с недомлъвки.
Ще ми се да попитам и тук за мнения. Благодаря предварително и успешна година!
Колата ми е обаладана от зли духове! Сега сериозно - като отключа колата (единично натискане на бутона на ключа) - преди от време на време, вече всеки път - прозорците се смъкват до долу, а люка се отваря. Пробвал съм и с резервния ключ - същото поведение. След това прозорците "блокират" и не могат да се затворят от бутоните вътре в купето (люка може) и единствения начин, който съм открил е да задържа бутона за заключване, след като съм вътре в колата и така да се вдигнат. Пробвах да заключа/отключа колата от бутона за заключване, пробвах бутона за блокиране на прозорците (тези до скоростния лост) - без резултат. Понякога при определен брой включвания на контакт/запалвания се оправят нещата и мога да ги затворя от бутоните. Това се превръща в сериозен проблем този сезон, най вече със снега и люка и ми се налага да заключвам колата с допълнителната аларма (сложих я основно заради втория имобилайзер), която е вързана към бутона за заключване на вратите от комфорт модула. При нея не се наблюдава такъв проблем.
Колата е е46 328i, 98-ма година.
Бях вече при майстор, който каза, че вероятно си е отишъл комфорт модула, но ми прозвуча малко с недомлъвки.
Ще ми се да попитам и тук за мнения. Благодаря предварително и успешна година!
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: е46 прозорците и люка се отварят при отключване
Пробвай да откачиш допълнителната аларма от комфорт модула да не го бърка тя. Ако не е от нея ще трябва да пробваш с друг комфортен модул.
- Antares7
- Потребител
-
Здрасти, разкачихме допълнителната аларма без абсолютно никакъв резултат. Прави си същия номер. В процеса обаче открихме друго - ключалката на шофьорската врата прави проблеми и подозирам нея. При заключване не контролира централното - не заключват останалите врати. Като задържим клююча завъртян в заключващо положение - не спуска прозорците и като задържим в отключващо - не ги вдига. Веднъж се случи централното да заключи без никой нищо да е пипал по ключа.
Можете ли да препоръчате майстор, който да може да отвори ключалката и да оправи проблема? По възможност някой, който няма да действа на метода проба/грешка. Ще ми се ако може да се отстрани проблема, че смяна на комфорт модула ще ми дойде нанагорно финансово в този момент.
Благодаря предварително!
Можете ли да препоръчате майстор, който да може да отвори ключалката и да оправи проблема? По възможност някой, който няма да действа на метода проба/грешка. Ще ми се ако може да се отстрани проблема, че смяна на комфорт модула ще ми дойде нанагорно финансово в този момент.
Благодаря предварително!
- oci
- старши ентусиаст
-
Antares7 написа:Здрасти, разкачихме допълнителната аларма без абсолютно никакъв резултат. Прави си същия номер. В процеса обаче открихме друго - ключалката на шофьорската врата прави проблеми и подозирам нея. При заключване не контролира централното - не заключват останалите врати. Като задържим клююча завъртян в заключващо положение - не спуска прозорците и като задържим в отключващо - не ги вдига. Веднъж се случи централното да заключи без никой нищо да е пипал по ключа.
Благодаря предварително!
Ако проблема е в бравата, ключалката както ти я наричеш няма какво да и се гледа тя е капсалована, и щеш не щеш ще се играе на проба-грешка, и в този ред на мисли не знам кое ще ти е по евтино дали е ГМ модула или бравата и двете са по 50-тина лева втора ръка с тази работа, че бравата се сменя доста по тегаво, а ГМ-а се програми към колата.
С две думи си отдели между 50 и 100 лв за този проблем.
Иначе аз имам ГМ модул мога да ти го дам за проба ако решиш пиши ми едно ЛС.
Така е заложено програмиране на ключа. Виж с ДИС или Импа. Има няколко теми, но трябва да си програмираш ключа.
- oci
- старши ентусиаст
-
гумата написа:Така е заложено програмиране на ключа. Виж с ДИС или Импа. Има няколко теми, но трябва да си програмираш ключа.
Не е настройка от кей мемори. Прочети внимателно проблема на човека и ще видиш че проблема е в бравата.
- Antares7
- Потребител
-
Здрасти, благодаря за включването, но срам не срам, трябва да призная, че не знам какво е "ГМ модул".oci написа:Ако проблема е в бравата, ключалката както ти я наричеш няма какво да и се гледа тя е капсалована, и щеш не щеш ще се играе на проба-грешка, и в този ред на мисли не знам кое ще ти е по евтино дали е ГМ модула или бравата и двете са по 50-тина лева втора ръка с тази работа, че бравата се сменя доста по тегаво, а ГМ-а се програми към колата.
С две думи си отдели между 50 и 100 лв за този проблем.
Иначе аз имам ГМ модул мога да ти го дам за проба ако решиш пиши ми едно ЛС.
Също така - някакви идеи за майстор в София (евентуално Пловдив), при който мога да отида за да го отстраним този проблем?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Тичай при колегата Ацалов в Пловдив той ще се справи с проблема. Ходихме с мой приятел с е46 преди време същата драма и му я оправиха
- kitodar
- Потребител
-
- Мечтае да кара: Влака за Мадан
- Детайли за колата: Е36 2000
Е46 2000D
E91 3000D
Е60 2000D
Е71 3500D
F10 3000D
ГМ май е модула под джабката и работеше за стъкла,центарлно и др.
- sarbinoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330i
При мен проблема беше точно в бравата,вътре има едно пластмасово което e като продължение на ключа което всъщност завърта бравата,та то беше спряло леко в ляво и модула отчиташе все едно задържам ключа на ляво нищо,че отключвам с дистанционното,и сваляше прозорците та даже и лампата светкаше от време на време и пищеше алрамата.Бях решил,че е модула но после си поиграх с бравата върнах го леко в дясно посока заключване и вече няма проблеми,а така и така не ползвам ключалката
Oversteer scares passengers, understeer scares drivers.
10 мнения
• Страница 1 от 1