Вибрация във волана на свободна e46 330D

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330 d ,204 h.p.
Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.

Re: Вибрация във волана на свободна e46 330D

Мнение от philipz » 04 Дек 2015, 15:37

Колегите тук по темата ,които са взели участие . Моля кажете намалят ли осезаемо вибрациите със смяна на тампони на скоростна кутия и мотор. Имам намерението да правя тази интервенция скоро . При мен си има вибрации . Може би не както е на клипчето на колегата , но си ги има . И като е студена колата (палиш я на момента лед студена ) , вибрациите са по-малко , филм пълен :help: :help: :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 04 Дек 2015, 16:17

Atanasov91 написа:Здравейте колеги имам подобен проблем само че моите вибраций са на скоросния лост карам бмв 330д е46 ръчка
Сменил съм тампони на мотора с оригинални на бмв
Смвнил съм мека връзка
Съединител комплект , маховик
Проблема е пак налице много се изнервям дадох доста парички и пак същия проблем моляви ако можете помогнете.

Би трябвало леките вибрации в скоростния лост да са нормални. И при мен ги има. Возих се на едно Е90 фейслифт 245 коня на под 100 000 км и там ги има на свободна вибрациите. На колите с предно не се усеща, защото ск. кутия е доста далеч от лоста, но при БМВ си е доста близо и би трябвало да се усеща.

philipz написа:Колегите тук по темата ,които са взели участие . Моля кажете намалят ли осезаемо вибрациите със смяна на тампони на скоростна кутия и мотор. Имам намерението да правя тази интервенция скоро . При мен си има вибрации . Може би не както е на клипчето на колегата , но си ги има . И като е студена колата (палиш я на момента лед студена ) , вибрациите са по-малко , филм пълен :help: :help: :help:

Намаляват много. Слагай само оригинални тампони - около 100-на лв бройката са! Не очаквай иначе да изчезнат напълно вибрациите. При мен подобрението беше значително - в седалката и купето почти не се усеща двигателя. Усеща се съвсем лека вибрацийка във волана и по-голяма в скоростния лост, но както казах по-горе смятам не е проблем това. Наистина при студена кола вибрира по-малко. Може би защото оборотите са леко по-високи - мисля че са 800.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от philipz » 04 Дек 2015, 17:20

NGneer4eto написа:
Atanasov91 написа:Здравейте колеги имам подобен проблем само че моите вибраций са на скоросния лост карам бмв 330д е46 ръчка
Сменил съм тампони на мотора с оригинални на бмв
Смвнил съм мека връзка
Съединител комплект , маховик
Проблема е пак налице много се изнервям дадох доста парички и пак същия проблем моляви ако можете помогнете.

Би трябвало леките вибрации в скоростния лост да са нормални. И при мен ги има. Возих се на едно Е90 фейслифт 245 коня на под 100 000 км и там ги има на свободна вибрациите. На колите с предно не се усеща, защото ск. кутия е доста далеч от лоста, но при БМВ си е доста близо и би трябвало да се усеща.

philipz написа:Колегите тук по темата ,които са взели участие . Моля кажете намалят ли осезаемо вибрациите със смяна на тампони на скоростна кутия и мотор. Имам намерението да правя тази интервенция скоро . При мен си има вибрации . Може би не както е на клипчето на колегата , но си ги има . И като е студена колата (палиш я на момента лед студена ) , вибрациите са по-малко , филм пълен :help: :help: :help:

Намаляват много. Слагай само оригинални тампони - около 100-на лв бройката са! Не очаквай иначе да изчезнат напълно вибрациите. При мен подобрението беше значително - в седалката и купето почти не се усеща двигателя. Усеща се съвсем лека вибрацийка във волана и по-голяма в скоростния лост, но както казах по-горе смятам не е проблем това. Наистина при студена кола вибрира по-малко. Може би защото оборотите са леко по-високи - мисля че са 800.

Ясно , ще действам значи , оригинални разбира се :yes: :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от philipz » 04 Дек 2015, 17:22

philipz написа:
sovata написа:колега малко повече информация за да се дадат точни одговори тази вибрация може да е от много неща.според мен са тампони на реиката. Като набиеш спирачка от 160 до 80 вулана трябва да тресе яко.

Какви са тези тампони на рейката ???

Е те такива животни не знам да има , има ли тампони на рейка ???

Предишна

Назад към E46