Скърцане от към предна дясна гума.
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Tanja
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 320d
Скърцане от към предна дясна гума.
Добър вечер, имам следния проблем...
Значи както си карам с около 30-40 км/ч се чу едно силно чукане/тупкане от към предна дясна гума.Спрях веднага поогледах положението, но нагледно всичко си бе наред.Потеглям и карам нормално около 3-4 км, след което нови два силни удара от същата страна, при което отново спрях, огледах, но отново нищо нагледно за разбито или счупено... Но след това се появи много ясен симптом за някаква повреда, започна да се чува едно леко стържене (все едно, влаче метал). При което с ниска скорост около 20 км/ч се прибрах до вкъщи, през което за миг не спря стържещия звук.Да до уточня не съм улучвал дупка, също така не съм и карал с повече от 40 км/ч по време на цялата тази ситуация.Всичко това ни насочи към разбит лагер на главина, който при свалянето си, наистина имаше две язвички на долната черупка на лагера.Сменихме тази част с нов лагер-главина на Moog, но при първите 100 метра абсолютно същите признаци, два поредни силни удара (чукания) и отново същото стържене... До колкото знам всичко по окачването е наред, нови носачи, биалети, накрайниците са здрави, нова главина, но проблема остана.Моля който може да помогне със съвет или някой потърпевш, който е успял да разреши проблема... Благодаря за оказаното внимание.
Значи както си карам с около 30-40 км/ч се чу едно силно чукане/тупкане от към предна дясна гума.Спрях веднага поогледах положението, но нагледно всичко си бе наред.Потеглям и карам нормално около 3-4 км, след което нови два силни удара от същата страна, при което отново спрях, огледах, но отново нищо нагледно за разбито или счупено... Но след това се появи много ясен симптом за някаква повреда, започна да се чува едно леко стържене (все едно, влаче метал). При което с ниска скорост около 20 км/ч се прибрах до вкъщи, през което за миг не спря стържещия звук.Да до уточня не съм улучвал дупка, също така не съм и карал с повече от 40 км/ч по време на цялата тази ситуация.Всичко това ни насочи към разбит лагер на главина, който при свалянето си, наистина имаше две язвички на долната черупка на лагера.Сменихме тази част с нов лагер-главина на Moog, но при първите 100 метра абсолютно същите признаци, два поредни силни удара (чукания) и отново същото стържене... До колкото знам всичко по окачването е наред, нови носачи, биалети, накрайниците са здрави, нова главина, но проблема остана.Моля който може да помогне със съвет или някой потърпевш, който е успял да разреши проблема... Благодаря за оказаното внимание.
Последна промяна Tanja на 01 Дек 2015, 18:37, променена общо 1 път
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
- Tanja
- Потребител
-
Re: Скърцане от към предна дясна гума.
Благодаря за съвета колега, силно се надявам да е от това, още днес ще проверим.
- Tanja
- Потребител
-
Проблема е разрешен, темата може да бъде заключена.Благодаря.
- mumford
-
320ci
-
- Детайли за колата: M52B20TU и 760Li
Колега, ако си сменял гуми скоро виж си предпазната пластина около диска. При свалянето на лятната гума неопитния гумаджия ми я закачи и след това яко стърше в джантата като сложи зимната
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Tanja написа:Проблема е разрешен, темата може да бъде заключена.Благодаря.
E, можеше поне да споделиш какъв е бил проблемът...
Never mistake motion for action...
- mrtnslavchev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 3.0I
Leon написа:Tanja написа:Проблема е разрешен, темата може да бъде заключена.Благодаря.
E, можеше поне да споделиш какъв е бил проблемът...
+1 Все пак за това е форума
- Tanja
- Потребител
-
Майсторите откриха тропането в задна дясна гума в следствие на скъсан болт и попаднал в главината (при накладките на ръчната).Заблудили сме се че тропането се е чувало от предната страна на колата.Благодаря на всички отзовали са се.
8 мнения
• Страница 1 от 1