ел. огледала на 320 д

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: bmw 320 d

ел. огледала на 320 д

Мнение от mitko81 » 23 Сеп 2013, 20:15

имам проблем с ел огледалата изгаря предпазителя и след смяна започва да пуши копчето за управление на ел огледалата което е на лявата врата някои ако е имал подобен проблем да сподели или някои да ме насочи кам сервиз в пловдив където могат да ми отстранят проблема

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330Ci
Мечтае да кара: M3
Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire

Re: ел. огледала на 320 д

Мнение от DoesNot » 24 Сеп 2013, 1:54

Имаш късо някъде. Разглоби кората и огледай, също и снопа който излиза от вратата :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46 136к.с.
Мечтае да кара: х5

Мнение от stoimenov_1958 » 24 Сеп 2013, 8:28

Проблема е в копчето на вратата .Най добре е да се смени.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i 98
Мечтае да кара: Електромобил...

Мнение от vavilon » 24 Сеп 2013, 8:52

Преди 1 месец, същата работа. Проблема е, че близко до копчето и кабелите му има винт. Ако е сваляна кората на вратата, нормално е да се прещипят от винта и от там кофти последствия. Трябва да се разглоби кората и да се изолират кабелите в последствие и смяна на бутона. :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 24 Сеп 2013, 10:02

vavilon написа:Преди 1 месец, същата работа. Проблема е, че близко до копчето и кабелите му има винт. Ако е сваляна кората на вратата, нормално е да се прещипят от винта и от там кофти последствия. Трябва да се разглоби кората и да се изолират кабелите в последствие и смяна на бутона. :yes:

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е46d 150hp

Мнение от Edifice » 27 Сеп 2013, 11:15

Огледай хубаво за оголени жици, ако си сигурен, че всичко е ОК пробвай с друго копче.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 46 Sedan 136 Hp
Мечтае да кара: Най-новото BMW независимо от модела

Мнение от bobi_81xx » 23 Ное 2013, 23:18

Колеги,искам да използвам темата и да не пиша нова.Проблема при мен е следният отказа да ми се нагрява дясното огледало(лявото си работи нормално)разглобих огледалото замерих самото нагревателче на огледалото на верига е ок,след замерване на самите кабелчета се оказа че има минус и на двата,а плюс няма.Дайте съвети как да процедирам аз мисля да сваля кората утре и да замеря да видя там какво ше излезне иначе незная кой предпазител е да го видя но мисля че са заедно и лявото и дясното на един предпазител.а лявото щом работи би трябвало предпазителя да си е здрав.дайте някакъв съвет да не разглабям цялата кола заради едно огледало.Благодаря ви предварително !!!! :help:
Последна промяна bobi_81xx на 25 Ное 2013, 13:58, променена общо 3 пъти

Потребител
Аватар
Кара: 320 D 136
Мечтае да кара: 63 AMG

Мнение от POPAA » 24 Ное 2013, 9:31

колеги аз веднаж вече се опарих с смяна на един бушон ми струваше 300 лв! смених си бушона на халогените и всичко беше наред докато не ми се запали цялата инсталация на колата!затова отиди до майстори електричари и за 5-10 лв ще ти го оправят!!в пловдив има едни много добри под моста на адата Гери и Хари!много са добри аз лично съм много доволен от тях а там си обслужване и служебните коли!на едната беше заминал датчик на радиатора- в стефанов 3 дена неможеха да я оправят,искаха да сменям радиатор и тем подобни а тея пичове само с една жица и за 3 мин веднага ми хванаха проблема!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_81xx » 25 Ное 2013, 11:18

POPAA написа:колеги аз веднаж вече се опарих с смяна на един бушон ми струваше 300 лв! смених си бушона на халогените и всичко беше наред докато не ми се запали цялата инсталация на колата!затова отиди до майстори електричари и за 5-10 лв ще ти го оправят!!в пловдив има едни много добри под моста на адата Гери и Хари!много са добри аз лично съм много доволен от тях а там си обслужване и служебните коли!на едната беше заминал датчик на радиатора- в стефанов 3 дена неможеха да я оправят,искаха да сменям радиатор и тем подобни а тея пичове само с една жица и за 3 мин веднага ми хванаха проблема!

Доста далеч ми е Пловдив Колега,аз съм от Ломският край аз мога да си оправя проблема все пак съм ел.техник но въпроса ми бише някой колега дето се е сблъсквал с този проблем да каже нещо кой е предпазителя,дали са заедно и двете огледала на един предпазител,дали има някаде букси за да не прекъсвам кабелчетата за мерене.Къде им е слабото място на тези кабелчета за подгрева на огледалата(един колега и той имаше проблем с подгрева на огледалата и проблема му беше в самите буксички за огледалото там дето са кербовани,но при мен там е здраво)А и не ми се сваля кората на вратата исках да намеря някаде за мерене преди вратата или на самият предпазител.Маншона дето е между вратата и купето няма как да го отворя да замеря там.най вероятно ще се сваля кората съмнявам се че е прекъснало там в основата на огледалото дето се мести.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bobi_81xx » 27 Мар 2015, 21:31

bobi_81xx написа:Колеги,искам да използвам темата и да не пиша нова.Проблема при мен е следният отказа да ми се нагрява дясното огледало(лявото си работи нормално)разглобих огледалото замерих самото нагревателче на огледалото на верига е ок,след замерване на самите кабелчета се оказа че има минус и на двата,а плюс няма.Дайте съвети как да процедирам аз мисля да сваля кората утре и да замеря да видя там какво ше излезне иначе незная кой предпазител е да го видя но мисля че са заедно и лявото и дясното на един предпазител.а лявото щом работи би трябвало предпазителя да си е здрав.дайте някакъв съвет да не разглабям цялата кола заради едно огледало.Благодаря ви предварително !!!! :help:

Проблемът е отстранен :lalala: :След замервания и разглабания(свалих кората на вратата) останових,че подгрева на страничните огледала са на различни предпазители.оказа се подгрева на дясното огледало заeдно с подгряване на течноста за чистачките е на 25 позиция а изненадващо там на място за предпазител нямах предпазител.сложих както го дават 5А и всичко заработи.Само си разглабах кората на вратата и самото огледало но.....повечето пъти така се получава аварията се намира най-накрая.А защо нямаше предпазител там изобщо немога да си го обясня,колата е карам от 2011г. и по спомени мисля че си работеше подгрева на дясното огледало съвсем нормално. :dunno:

Потребител
Аватар
Кара: bmw 320 d

Мнение от mitko81 » 23 Ное 2015, 22:55

ВЕС ПАК БЛАГОДАРЯ ЗА МНЕНИЯТА И ПЕРПОРЪКИТЕ КОЛЕГИ ОКАЗА СЕ КЪСО СЪЕДИНЕНИЕ ВЪВ ШОФИОРСКАТА ВРАТА ЕДИНИЯТ ОТ КАБЕЛИТЕ БЕШЕ ПРЕКУСНАТ ОТ ВИНТА НА ДРЪЖКАТА ЯВНО Е СВАЛЯНА КОРАТА НАИСТИНА ОЩЕ ПРЕДИ ДА ВЗЕМА КОЛАТА ОЩЕ ЕДИН ПЪТ ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА ИМФОТО

Назад към E46