Е46 320д 150кс чукане от мотора

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 335d

Е46 320д 150кс чукане от мотора

Мнение от vvaskoo » 23 Юни 2015, 19:25

Колеги сутринта забелязах подобно чукане идващо от мотора като от клипа по долу. Снощи я карах по "спортно' за няколко минути и всичко беше наред докато не я запалих сутринта и чух тракането. Появява се след палене и продължава около минута . чува се най ясно от 1000-1500 оборота. Демпферната шайба явно също е заминала защото при запален мотор играе стабилно. Иначе мотора си работи нормално няма загуба на мощност.

https://www.youtube.com/watch?v=BrvjJPYROMc
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320d 2003 , E60 530d 2006

Re: Е46 320д 150кс чукане от мотора

Мнение от drunk » 23 Юни 2015, 20:15

Колега препоръчвам ти да не караш колата , ако ти играе шайбата защото аз имах същия проблем и се оттървах с леко

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 540i M
Детайли за колата: С бебе в колата...

Мнение от larry_boy » 23 Юни 2015, 20:20

На мен звука ми прилича на заминал тампон, някъде...

Потребител
Аватар

Мнение от vargala3 » 26 Юни 2015, 10:13

Здравейте колеги да се включа и аз,BMW-320d,150, 2005-февруари месец,240хиляди стигна,англичанка,,сутрин като е запаля и подскача на студен двигател,смених на двигател тампоните с лемфьодер само десния беше свършил на старите,бяха си оригиналните,на другия ден паля същата работа викам чакай да отида да си взема и на скоростната кутия отидох от магазина на bmw взимах си оригинални,смених ги на загрял двигател добре мъра като коте,на студен пак като запаля подскача,сигурно трябва да сменям депферна шайба,оптегачи и ролки,огледах е един ден самата шайба абе тя ми се вижда като нова,няма грам пукнатина по гумата,като е запаля не се чува скърцане тракане на ремъци уш,от човека който е взимах в Англия каза не пипай сменял съм ги ма знам ли го,пък накрая може да се е окаже и маховик ,дано да не е. :banghead:на педала на съединителя усещам едно такова като дращене като си сложа крака,много леки вибрации :dunno: ,някой да даде мнения ??? :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: спокойно
Мечтае да кара: по хубави български пътища

Мнение от A-style » 05 Юли 2015, 23:54

vargala3 написа:Здравейте колеги да се включа и аз,BMW-320d,150, 2005-февруари месец,240хиляди стигна,англичанка,,сутрин като е запаля и подскача на студен двигател,смених на двигател тампоните с лемфьодер само десния беше свършил на старите,бяха си оригиналните,на другия ден паля същата работа викам чакай да отида да си взема и на скоростната кутия отидох от магазина на bmw взимах си оригинални,смених ги на загрял двигател добре мъра като коте,на студен пак като запаля подскача,сигурно трябва да сменям депферна шайба,оптегачи и ролки,огледах е един ден самата шайба абе тя ми се вижда като нова,няма грам пукнатина по гумата,като е запаля не се чува скърцане тракане на ремъци уш,от човека който е взимах в Англия каза не пипай сменял съм ги ма знам ли го,пък накрая може да се е окаже и маховик ,дано да не е. :banghead:на педала на съединителя усещам едно такова като дращене като си сложа крака,много леки вибрации :dunno: ,някой да даде мнения ??? :dunno:

Ако при натиснат до долу съединител усещаш вибрация мн вероятно да е повреден колянов вал...Ходи на канал и слушай внимателно от къде идва шума , дано не се чува от между скоростната кутия и двигатела....

Потребител
Аватар

Мнение от TedoNedev » 25 Сеп 2015, 22:57

A-style написа:
vargala3 написа:Здравейте колеги да се включа и аз,BMW-320d,150, 2005-февруари месец,240хиляди стигна,англичанка,,сутрин като е запаля и подскача на студен двигател,смених на двигател тампоните с лемфьодер само десния беше свършил на старите,бяха си оригиналните,на другия ден паля същата работа викам чакай да отида да си взема и на скоростната кутия отидох от магазина на bmw взимах си оригинални,смених ги на загрял двигател добре мъра като коте,на студен пак като запаля подскача,сигурно трябва да сменям депферна шайба,оптегачи и ролки,огледах е един ден самата шайба абе тя ми се вижда като нова,няма грам пукнатина по гумата,като е запаля не се чува скърцане тракане на ремъци уш,от човека който е взимах в Англия каза не пипай сменял съм ги ма знам ли го,пък накрая може да се е окаже и маховик ,дано да не е. :banghead:на педала на съединителя усещам едно такова като дращене като си сложа крака,много леки вибрации :dunno: ,някой да даде мнения ??? :dunno:

Ако при натиснат до долу съединител усещаш вибрация мн вероятно да е повреден колянов вал...Ходи на канал и слушай внимателно от къде идва шума , дано не се чува от между скоростната кутия и двигатела....

Колега при мен се чува точно от там. Смених маховик + съединител LUK, демпферна шайба, тампони на мотора, кардан и висящи лагери и колата се тресе, като лодка в бурно море при палене и при гасене. На място и в движение има ужасни силни вибрации. Ходил съм поне при 5 "майстора" и не можем да разберем от къде е проблема. Съвет?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: спокойно
Мечтае да кара: по хубави български пътища

Мнение от A-style » 29 Сеп 2015, 20:56

Колега така като гледам си сменил всички възможности от които може да идва шума и тресенето на двигателя , което ме кара да мисля ,че отиваш на моята диагноза(за жалост) а именно колянов вал - дал е фира.... МОя майстор така ми каза като му я откарах- натисна до долу съединителя и каза че има вибрации и се усещат леки почуквания. Аз свалях двигател чат по част го разглоби и ми вика всичко е перфектно колянов вал, лагери ,биели бутала сегменти- показа ми го на рафта изкаран коляновия вал все едно от магазина излиза лъскав гладък без драскотинка по него, събрахме го отново двигателя същото чукане ,същият филм .Гнп сваля замерва , дюзи проверва , маховика само желязното остави и я пали така да види как ще шума, др маховик 2 ръка слагахме - без ефект... Откарах я на др майстор дето повече разбира и ме гледа в очите и казва - 200% съм сигурен че колянов вал проблема .. НЕ е строшен просто чипосаните бмв имат склонност да ги чупят/кривят и т.н. Имал съм и др път такъв случай и знам (такива беха неговите думи) Даде ми един негов двигател за 500 лв (гол необорудван) наредихме моето турбо, гнп и т.н. и след това шума изчезна с новият стар двигател. Моята кола е 320д 136 коня
Тъй че ходи вземи някой двигател от десняк ще ти го сложат за 150 лв и си ти ,не минавай по моя път ,че ще похарчиш 200 лв само за гарнитури, + масла труд и накрая нз какво ще излезе...
Чипосана ли е твоята кола ??
П.п. Преди всякакви др интервенции откачи всички ремъци за клима и другия и запали и слушай двигатела , така ще изолираш доста др шумове от ролки водна помпа маховик ,демпферна шайба..
Късмет дано намериш , къде е проблема ,ако ти трябва инфо повече или помощ за благоевградска област мога да помагам и старият ми двигател е на лице и може да се види кое е здраво кое не за да се отсеят съмнения някакви :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от TedoNedev » 03 Окт 2015, 13:33

Благодаря много колега. Пробвал съм без ремъци и пак е същата работа. По принцип ме съмнява фълшив маховик, защото претриса при палене и гасене много сериозно, а не е от тампоните 100%. Но вибрации на място, а и в движение не би трябвало да има от маховик - поне така казаха майсторите де. Ще потърся двигател.

Потребител
Аватар

Мнение от Marinkov0484 » 16 Ное 2015, 22:15

Колега отстранили проблема ? Пиши какво е било че и аз имам същия проблем

Sent from my iPhone using Tapatalk

Назад към E46