Е46 320д 150кс чукане от мотора
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- vvaskoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E92 335d
Е46 320д 150кс чукане от мотора
Колеги сутринта забелязах подобно чукане идващо от мотора като от клипа по долу. Снощи я карах по "спортно' за няколко минути и всичко беше наред докато не я запалих сутринта и чух тракането. Появява се след палене и продължава около минута . чува се най ясно от 1000-1500 оборота. Демпферната шайба явно също е заминала защото при запален мотор играе стабилно. Иначе мотора си работи нормално няма загуба на мощност.
https://www.youtube.com/watch?v=BrvjJPYROMc
https://www.youtube.com/watch?v=BrvjJPYROMc

- drunk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 2003 , E60 530d 2006
Re: Е46 320д 150кс чукане от мотора
Колега препоръчвам ти да не караш колата , ако ти играе шайбата защото аз имах същия проблем и се оттървах с леко
- larry_boy
- младши ентусиаст
-
- Кара: 540i M
- Детайли за колата: С бебе в колата...
На мен звука ми прилича на заминал тампон, някъде...
Здравейте колеги да се включа и аз,BMW-320d,150, 2005-февруари месец,240хиляди стигна,англичанка,,сутрин като е запаля и подскача на студен двигател,смених на двигател тампоните с лемфьодер само десния беше свършил на старите,бяха си оригиналните,на другия ден паля същата работа викам чакай да отида да си взема и на скоростната кутия отидох от магазина на bmw взимах си оригинални,смених ги на загрял двигател добре мъра като коте,на студен пак като запаля подскача,сигурно трябва да сменям депферна шайба,оптегачи и ролки,огледах е един ден самата шайба абе тя ми се вижда като нова,няма грам пукнатина по гумата,като е запаля не се чува скърцане тракане на ремъци уш,от човека който е взимах в Англия каза не пипай сменял съм ги ма знам ли го,пък накрая може да се е окаже и маховик ,дано да не е.
на педала на съединителя усещам едно такова като дращене като си сложа крака,много леки вибрации
,някой да даде мнения ??? 

- A-style
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: спокойно
- Мечтае да кара: по хубави български пътища
vargala3 написа:Здравейте колеги да се включа и аз,BMW-320d,150, 2005-февруари месец,240хиляди стигна,англичанка,,сутрин като е запаля и подскача на студен двигател,смених на двигател тампоните с лемфьодер само десния беше свършил на старите,бяха си оригиналните,на другия ден паля същата работа викам чакай да отида да си взема и на скоростната кутия отидох от магазина на bmw взимах си оригинални,смених ги на загрял двигател добре мъра като коте,на студен пак като запаля подскача,сигурно трябва да сменям депферна шайба,оптегачи и ролки,огледах е един ден самата шайба абе тя ми се вижда като нова,няма грам пукнатина по гумата,като е запаля не се чува скърцане тракане на ремъци уш,от човека който е взимах в Англия каза не пипай сменял съм ги ма знам ли го,пък накрая може да се е окаже и маховик ,дано да не е.на педала на съединителя усещам едно такова като дращене като си сложа крака,много леки вибрации
Ако при натиснат до долу съединител усещаш вибрация мн вероятно да е повреден колянов вал...Ходи на канал и слушай внимателно от къде идва шума , дано не се чува от между скоростната кутия и двигатела....
A-style написа:vargala3 написа:Здравейте колеги да се включа и аз,BMW-320d,150, 2005-февруари месец,240хиляди стигна,англичанка,,сутрин като е запаля и подскача на студен двигател,смених на двигател тампоните с лемфьодер само десния беше свършил на старите,бяха си оригиналните,на другия ден паля същата работа викам чакай да отида да си взема и на скоростната кутия отидох от магазина на bmw взимах си оригинални,смених ги на загрял двигател добре мъра като коте,на студен пак като запаля подскача,сигурно трябва да сменям депферна шайба,оптегачи и ролки,огледах е един ден самата шайба абе тя ми се вижда като нова,няма грам пукнатина по гумата,като е запаля не се чува скърцане тракане на ремъци уш,от човека който е взимах в Англия каза не пипай сменял съм ги ма знам ли го,пък накрая може да се е окаже и маховик ,дано да не е.на педала на съединителя усещам едно такова като дращене като си сложа крака,много леки вибрации
Ако при натиснат до долу съединител усещаш вибрация мн вероятно да е повреден колянов вал...Ходи на канал и слушай внимателно от къде идва шума , дано не се чува от между скоростната кутия и двигатела....
Колега при мен се чува точно от там. Смених маховик + съединител LUK, демпферна шайба, тампони на мотора, кардан и висящи лагери и колата се тресе, като лодка в бурно море при палене и при гасене. На място и в движение има ужасни силни вибрации. Ходил съм поне при 5 "майстора" и не можем да разберем от къде е проблема. Съвет?
- A-style
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: спокойно
- Мечтае да кара: по хубави български пътища
Колега така като гледам си сменил всички възможности от които може да идва шума и тресенето на двигателя , което ме кара да мисля ,че отиваш на моята диагноза(за жалост) а именно колянов вал - дал е фира.... МОя майстор така ми каза като му я откарах- натисна до долу съединителя и каза че има вибрации и се усещат леки почуквания. Аз свалях двигател чат по част го разглоби и ми вика всичко е перфектно колянов вал, лагери ,биели бутала сегменти- показа ми го на рафта изкаран коляновия вал все едно от магазина излиза лъскав гладък без драскотинка по него, събрахме го отново двигателя същото чукане ,същият филм .Гнп сваля замерва , дюзи проверва , маховика само желязното остави и я пали така да види как ще шума, др маховик 2 ръка слагахме - без ефект... Откарах я на др майстор дето повече разбира и ме гледа в очите и казва - 200% съм сигурен че колянов вал проблема .. НЕ е строшен просто чипосаните бмв имат склонност да ги чупят/кривят и т.н. Имал съм и др път такъв случай и знам (такива беха неговите думи) Даде ми един негов двигател за 500 лв (гол необорудван) наредихме моето турбо, гнп и т.н. и след това шума изчезна с новият стар двигател. Моята кола е 320д 136 коня
Тъй че ходи вземи някой двигател от десняк ще ти го сложат за 150 лв и си ти ,не минавай по моя път ,че ще похарчиш 200 лв само за гарнитури, + масла труд и накрая нз какво ще излезе...
Чипосана ли е твоята кола ??
П.п. Преди всякакви др интервенции откачи всички ремъци за клима и другия и запали и слушай двигатела , така ще изолираш доста др шумове от ролки водна помпа маховик ,демпферна шайба..
Късмет дано намериш , къде е проблема ,ако ти трябва инфо повече или помощ за благоевградска област мога да помагам и старият ми двигател е на лице и може да се види кое е здраво кое не за да се отсеят съмнения някакви
Тъй че ходи вземи някой двигател от десняк ще ти го сложат за 150 лв и си ти ,не минавай по моя път ,че ще похарчиш 200 лв само за гарнитури, + масла труд и накрая нз какво ще излезе...
Чипосана ли е твоята кола ??
П.п. Преди всякакви др интервенции откачи всички ремъци за клима и другия и запали и слушай двигатела , така ще изолираш доста др шумове от ролки водна помпа маховик ,демпферна шайба..
Късмет дано намериш , къде е проблема ,ако ти трябва инфо повече или помощ за благоевградска област мога да помагам и старият ми двигател е на лице и може да се види кое е здраво кое не за да се отсеят съмнения някакви

Благодаря много колега. Пробвал съм без ремъци и пак е същата работа. По принцип ме съмнява фълшив маховик, защото претриса при палене и гасене много сериозно, а не е от тампоните 100%. Но вибрации на място, а и в движение не би трябвало да има от маховик - поне така казаха майсторите де. Ще потърся двигател.
- Marinkov0484
- Потребител
-
Колега отстранили проблема ? Пиши какво е било че и аз имам същия проблем
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
9 мнения
• Страница 1 от 1