Проблем с м54б22 Гасне!!!
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- stoyanov23
- Потребител
-
- Кара: е46 м54б22
- Мечтае да кара: бегачка!
Проблем с м54б22 Гасне!!!
Здравейте колеги скоро купих първата БМВ и това е е46, за който знаех че има този проблем. Работата е там, че и мойте майстори не могат да разберат от къде идва.. Когато се движа в града и спра на някой стоп/светофар понякога оборотите падат толкова, че автомобила изгасва. И това го прави 3-4 пъти на ден когато карам на ГАЗ. Мислих че проблема е само когато се кара на ГАЗ, но когато започнах да я карам на бензин за 3 дни го направи един път.. Компютъра дава само 1 грешка свързана с ламбда сондата. Също когато въртя волана мисля че хидравликата натоварва доста, тъй като оборотите се променят от 700 на 500, което не мисля, че е нормално.
Моля за съвет или някаква насока кое да проверя, че не ми се започва с едни безсмислени смени на различни здрави части.

Моля за съвет или някаква насока кое да проверя, че не ми се започва с едни безсмислени смени на различни здрави части.

- stoyanov23
- Потребител
-
Re: Проблем с м54б22 Гасне!!!
Никой ли е не имал същия проблем или няма идея какво може да е? Казаха ми, че може да е от някоя бобина или имало някакъв клапан за картерните газове, от който може да идва причината за това внезапно гаснене.. Но в такъв случай щеше да излиза като грешка бобината на компютъра. Утре ще ходя при друг майстор и ще пиша в случай, че установи проблема!
п.с. ако нещо не съм уточнил или ви е нужна някаква друга информация свързана с автомобила, моля кажете, защото съм нов с Марката и във Форума и съм изненадан, че все още никой не е изказал мнения като се има в предвид големия брой хора, които са доста наясно с автомобилите от Марката..
п.с. ако нещо не съм уточнил или ви е нужна някаква друга информация свързана с автомобила, моля кажете, защото съм нов с Марката и във Форума и съм изненадан, че все още никой не е изказал мнения като се има в предвид големия брой хора, които са доста наясно с автомобилите от Марката..

- stoyanov23
- Потребител
-
Днес имаше диагностика. Човека каза, че всичко работи перфектно освен двете ламбди сонди, които са за екологията. Вместо 550-600 показват 750-800мб, което било заради катализаторите - или са изпразнени(което е малко вероятно), или са запушени. Това дали може да е свързано с проблема с внезапното изгасване на автомобила?
- AlexanderT
- Потребител
-
Бобина, кабели , свещи проверени ли са ?
- shiko_mmm
- Потребител
-
- Кара: Е 46 купе фейслифт
- Мечтае да кара: Е 90 купе
имам същия проблем , изпразнени са ми катализаторите , и на газ гасне и натрупва грешки , и на бензин също , за сега ми програмираха компа от ево3 на ево 2 заради сондите зад катализаторите , и чека не свети вече , но ми каза това момче което ми прави колата да си сменя и клапана за картерна вентилация , но това ще е тези дни , когато го сменя ще ти кажа как е колата
- stoyanov23
- Потребител
-
Свещите са сменени преди 3000км. Бобините и кабелите мисля че са добре. Интересното е че нито ми светва чека и не ми показва други грешки. Ако бобините не бяха добре си мисля че колата щеше да прекъсва, а тя си бяга нормално..
Колега пиши след като го смениш дали има подобрение!
Колега пиши след като го смениш дали има подобрение!
6 мнения
• Страница 1 от 1