пуши бяло и това си е

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Re: пуши бяло и това си е

Мнение от aleke » 13 Сеп 2011, 16:58

така значи аз сам Сашо с шницелите 19 ки. И наи дългият ъпдеит в историята :mhihi: . заблуден бях от някои "маистори" че колата има чип, оказасе че няма след като колегата Dimitroff ГОЛЕМЕЕ :yes: я покара, сега колата се държи чудесно. оказасе че имам и една диуза за правене и тогава ще видиме за пушенето сега пропушва във високите малко. определено нищо общо със преди. колата е по адекватна мотора работи много по тихо абе само ++++ за Dimitroff :bowdown:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 13 Сеп 2011, 17:00

Пропушването във високите - какъв цвят е пушека ?
Предполагам се дължи на дюзата на 1ви цилиндър, за която ти споменах, че ще правиш скоро...другия вариант е дебитомера (него ще го видим някой път в движение как се държи).

:yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 13 Сеп 2011, 22:56

:OT: За Ванката Димитров само :bowdown: :bowdown: :bowdown:
На мен колко ми е помогнал само той си знае :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f01 740xd LCI

Мнение от Shamanek » 14 Сеп 2011, 10:01

:OT: Thumbs up for Dimitroff ! И на мен ми е помагал. Имам му телефона и кога ли не съм му звънял :angel:

Потребител
Аватар
Кара: BMW E46
Мечтае да кара: BMW Е64
Детайли за колата: Чип тунинг

Re: пуши бяло и товасие

Мнение от Дидо5 » 14 Сеп 2011, 13:47

aleke написа:дилемата е голяма :banghead: маи ще трябва да се криеме докато не ни загреят колите :dunno:

Ужассссссс и моята е така,паля искарвам я от гаража затварям вратите потеглям прави един облак :oops: и краи ,през целия ден не можеш да видиш сив дим,ЩО Е ТО? :cry:

Фен на тройките
Аватар
Кара: Колите да палят и работят!
Мечтае да кара: ;)
Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)

Мнение от Dimitroff » 14 Сеп 2011, 15:31

Aко хванеш да прочетеш темата от началото ще ти стане ясно какви са възможните опции ;)

Потребител
Аватар

Мнение от aleke » 14 Сеп 2011, 21:01

така да обопщим. преди ъбдеита две от диузите показваха 0.00 като нови според някои маистори :mhihi: а другите две имаха някакви стоиности. след смяната на софта показаха съвсем друи стоиности. моят софт беше от както е кола вече се беше збабил. какви са + те спря да пуши работи усезаемо по тихо и по равномерно, минуси няма. моито мнение които има такъв проблем и няма липси на масло и антифриз да си софтне комп, вече споменах кои ми го направи такаче вие си решавате :yes: още едно ГОЛЯМО мерси :bowdown:

Потребител
Аватар

Мнение от Дидо5 » 15 Сеп 2011, 16:04

Dimitroff написа:Aко хванеш да прочетеш темата от началото ще ти стане ясно какви са възможните опции ;)

Бях го направил преди да пиша,но не прочетох коментар по конкретен проблем.Опциите бяха няколко :bowdown:

Потребител
Аватар

Мнение от Дидо5 » 15 Сеп 2011, 16:07

aleke написа:така да обопщим. преди ъбдеита две от диузите показваха 0.00 като нови според някои маистори :mhihi: а другите две имаха някакви стоиности. след смяната на софта показаха съвсем друи стоиности. моят софт беше от както е кола вече се беше збабил. какви са + те спря да пуши работи усезаемо по тихо и по равномерно, минуси няма. моито мнение които има такъв проблем и няма липси на масло и антифриз да си софтне комп, вече споменах кои ми го направи такаче вие си решавате :yes: още едно ГОЛЯМО мерси :bowdown:

Е това е друго нещо,благодаря за анализа

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS

Мнение от TRR » 03 Фев 2012, 16:09

Здравейте!
Чел съм темата, но някои неща можах да разбера. Ако е спукан ЕГР охладителя колата пуши бяло - постоянно ли го прави? На мен ми се вижда логично да е постоянно, независимо дали колата е студена или загряла.
В моя случай белия пушек започва около минута след запалване и продължава докато излезе от синия сектор. Логично ми се вижда да е конденз, но сякаш е доста гъст пушека. Може ли да е от катализатори? При мен някога са сменяни с някакви неоригинални.

P.S. Не е от свещи или реле, нито от дюзи.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Nakamuri123 » 13 Ное 2015, 12:18

Здравейте колеги от месец имам тази количка 320д 150кс 2003г фацелифт седан 6 скорости.
Този проблем го имам и аз пуши бяло и мирише лошо не на нафта или нещо изгоряло а по скоро задушлива миризма не мога да я опиша , но и няма как да дам да я помиришете аз съм от Балчик.
Така си пуши докато не загрее или по скоро докато не излезе стрелката от синия сектор , но при мен и докато е студена ми предърпва мейду 1800-2000 оборота и като почне така да прави като натисна малко повече педала на гаста и се оправя предърпването това го прави на втора трета скорост.... На диагностика нищо дюзите били добре после и ръчно ги мери майстора пак каза ,че са добре.... 4 сменени свещи филтри масла антифриз и преди и след смяната същата работа...
И сега чакам да измери компресията на двигателя при студено положение там цилиндри ала бала по главата от една седмица . но още не е измерил и реших да пиша тук защото на него му се струва невъзможно да се оправи от смяната или ъпдате на софтуера и да спре пушенето......
Какво е главното решение на този проблем ? Прочетох 2 пъти темата и то много добре и всеки казва различни неща . Да вметна ,че не харчи антифриз или поне до сега масло също.
Голям срам е наистина това пушене а и не само не е комфортно с тази миризма .... :dunno:

Предишна

Назад към E46