Ел огледала и подгрев не работят
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- KpuB4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X4 F26 20D & S1000RR K67
- Мечтае да кара: MV Agusta Superveloce S
Ел огледала и подгрев не работят
Колеги здравейте, вчера забелязах че и двете ел огледала и подгрева им не функционират. Извадих копчето което е в дръжката на кората и двете букси бяха включени, извадих ги пак ги включих, но нищо не се промени. Със сигурност работеха и двете функции лятото, защото си ги регулирах. На допир се усещаше подгрева. Какво може да се е объркало? Възможно ли е някой бушон, но едва ли има бушон само за тях, а не виждам нещо друго да не функционира. Моля за помощ.
- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Re: Ел огледала и подгрев не работят
По принцип първо се проверяват бушоните и после се разглобява, пипни и задното стъкло, ако и то не загрява явно е бушон.
- KpuB4o
- кандидат ентусиаст
-
Ако говориш за реотаните на задното стъкло те си работят.
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
До колкото знам, подгрева работи на някакви проценти в зависимост от външната температура. Не знам дали ако датчкиа за външна температура е дал фира, дали ще имаш подгрев. От друга страна казваш, че и самите огледала не мърдат. Това ме навежда на мисълта, че по-вероятно е да е думнал бушона или самия модул за огледалата. Провери първо бушона както ти е казал колегата. Ако имаш как, може да я закачиш и на диагностика. Предполагам изгорял модул ще си каже веднага 

Бушон със сигурност има само за огледалата. Номер 31 в схемата.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.
- KpuB4o
- кандидат ентусиаст
-
Благодаря колеги, утре ще погледна. Иначе имам няква елементарна програма с OBD2 четец но чак толкова подробно не ми показва. Ако бушона е здрав ще я закарам да се провери модула.
- overclock
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 316 96', Е46 316 03'
Wierdo написа:До колкото знам, подгрева работи на някакви проценти в зависимост от външната температура. Не знам дали ако датчкиа за външна температура е дал фира, дали ще имаш подгрев. ......
Подгряването работи винаги, независимо от външната температура.
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!
- Wierdo
- младши ентусиаст
-
- Кара: 545i
- Мечтае да кара: 6 series 650i Gran Coupe
overclock написа:Wierdo написа:До колкото знам, подгрева работи на някакви проценти в зависимост от външната температура. Не знам дали ако датчкиа за външна температура е дал фира, дали ще имаш подгрев. ......
Подгряването работи винаги, независимо от външната температура.
Колега, според зависимост от външната температура, подгрева работи на различни проценти. На страница 51 от менюъла пише, че се включва автоматично, когато ключа е на 2ра позиция или двигателя работи, като под автоматично се разбира точно това. Ето и конкретните стойности на подгрева спрямо температурата:
Външна температура % Подгрев
под -10C 100%
-10C до 0C 75%
0C до 15C 50%
15C до 25C 25%
Над 25C 0%
До колкото знам, това важи за колите след 1997 година. При е90 вече, май има разлика от това дали чистачките са включени или не.
- KpuB4o
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, оказа се въпросния бушон 31, който е за лявото и дясно моторче на ел. огледалата, но само за подгрева на лявото. Дясното реотанче е на 25 номер. Най-вероятно е станало тия дни покрай валежите, защото всяка вечер прибирам огледалото навътре а жиците са снаждани и е вкарало вода и е станало късо. Колкото до това кога работи подгрева, бях чел че доста често се разваля това което управлява процентите и си работят на 100%, моите нон-стоп греят еднакво.
Благодаря за помощта.
Благодаря за помощта.
9 мнения
• Страница 1 от 1