Загуба на обороти при леко подаване на газ е46 330д

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330 d ,204 h.p.
Детайли за колата: e46 330d touring ,manual 6 speed,204 h.p.

Загуба на обороти при леко подаване на газ е46 330д

Мнение от philipz » 14 Окт 2015, 14:28

Здравейте колеги !

С какво ще ви занимавам този път :
При работа на място на свободна и при съвсем леко допиране на педала на газта ( толкова леко,че не се подминават 1000 оборота ) , като отпусна педала оборотите за кратък момент падат до 670 някъде ( 750 е нормално на празен ход , това от скритото меню ) . При подаване на повече газ ( над 1000 оборота ) , този проблем го няма . От какво може да е причинено това - дебитомер , дюзи,горивна помпа ??? Дали това е симптом на нещо сериозно като бъдеща повреда ? :paranoid: :paranoid:

Колата е е46 330д , ръчка , 204 к.с.

Прикачам линк към видео , че тук не мога да го кача директно :

https://www.dropbox.com/s/h9ceu497v1m5o ... 8.mov?dl=0

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Загуба на обороти при леко подаване на газ е46 330д

Мнение от zvetiko » 14 Окт 2015, 15:18

philipz написа:Здравейте колеги !

С какво ще ви занимавам този път :
При работа на място на свободна и при съвсем леко допиране на педала на газта ( толкова леко,че не се подминават 1000 оборота ) , като отпусна педала оборотите за кратък момент падат до 670 някъде ( 750 е нормално на празен ход , това от скритото меню ) . При подаване на повече газ ( над 1000 оборота ) , този проблем го няма . От какво може да е причинено това - дебитомер , дюзи,горивна помпа ??? Дали това е симптом на нещо сериозно като бъдеща повреда ? :paranoid: :paranoid:

Колата е е46 330д , ръчка , 204 к.с.

Прикачам линк към видео , че тук не мога да го кача директно :

https://www.dropbox.com/s/h9ceu497v1m5o ... 8.mov?dl=0

Колега, едва ли има кола, на която празните обороти да не "плават" леко. Мисля, че тревогите ти са неоснователни. ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 14 Окт 2015, 20:23

Не виждам нищо нередно. Това падане е много малко даже. При мен като въртя волана падат повече оборотите. Ако когато дадеш газ и след падането на оборотите двигателят се затриса, може да имаш тръгнала дюза (поне така беше при мен), но иначе ако нямаш други проблеми, не знам защо се филмираш. :D Иначе не знам изобщо ако не си направил диагностика какво още чакаш. Там се виждат проблеми, за които даже не подозираш и винаги е от полза.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от philipz » 15 Окт 2015, 1:11

Диагностика няколко пъти съм правил , дюзите са рециклирани ( 2 от тях са рециклирани , всички са минали стенд в бош сервиз софия ) , е*ах аз тия дюзи , нали за това съм ги оправил в най-добрия сервиз за тази работа . Стойностите на цилиндрите са перфектни , корекционните говоря ; дебитомера и той е добре ,поне според диагностиката . Какво да им гледам повече ? :conf: :conf:
Иначе при въртене на волана и аз има спадане в оборотите , но по-слабо от това в клипа , ама то това е нормално , хидравликата товари . Въпроса е тук какво се гаври с мотора ?

ентусиаст
Аватар

Мнение от NGneer4eto » 15 Окт 2015, 19:07

Въпросът е, че на клипчето не се вижда нищо нередно с оборотите. Вярно е, че има лек спад, но нито гасне мотора, нито се лашка доколкото разбрах. Предполагам сте гледали на диагностиката дебитомер, турбо, налягания рейка и т.н. Филтъра на картерите не допускам, че е възможно да не си го сменил. Нека се изкажат и специалистите, но едва ли без оглед ще могат да кажат нещо конкретно. А ако почнеш да нищиш такива проблеми може да смениш здрави части за 3000 лв и "проблемът" да си остане. Ако не ти прави проблеми по-добре не се занимавай, а то ако нещо е тръгнало да тръгва, след време ще се влоши и ще си каже какво е. :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от philipz » 15 Окт 2015, 20:23

Усеща се лека вибрация при падането на оборотите , но лека и то за части от секундата , филтъра на картерните газове съм сменил , колектор , егр и пепруди изчистени и премахнати , абе доста доста неща съм направил и погледнал , що годе слабите места на този мотор . Ще чакам симптомите да се засилят , в едно сте прави , че мога да налея пари в здрави части . За кола на 10 години не е оправдано някак си :nono:

Като се засилят симптомите ще съживя темата . Благодаря ви :yes: :yes: :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от NGneer4eto » 15 Окт 2015, 20:43

philipz написа:Усеща се лека вибрация при падането на оборотите , но лека и то за части от секундата , филтъра на картерните газове съм сменил , колектор , егр и пепруди изчистени и премахнати , абе доста доста неща съм направил и погледнал , що годе слабите места на този мотор . Ще чакам симптомите да се засилят , в едно сте прави , че мога да налея пари в здрави части . За кола на 10 години не е оправдано някак си :nono:

Като се засилят симптомите ще съживя темата . Благодаря ви :yes: :yes: :yes:

Вибрацията е заради падането на оборотите. Съчувствам ти, колега. И аз за кратко страдах от болестта "перфектното БМВ", но се спрях доста навреме. Преди да смениш нещо знай, че част, която не купиш от БМВ дилър ще изкара около 3 до 5 пъти по-малко километри от оригиналната (говоря за читавите). Личи си, че искаш колата да стане без никаква забележка, но съдейки по километража на клипа, трябва да си или голям късметлия или голям паралия. Дори и да са истински километрите пак не са малко и е нормално да си има кусури, въпреки, че е БМВ. Лошото е, че слушайки от познати и доста по-новите страдат от много болести, но там цифрите в лв понякога са брутални.
Иначе :driving: комфортно и безаварийно!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от philipz » 16 Окт 2015, 1:27

Просто ми харесва да чета и да се подготвям , да знам слабите места за модела . При покупката колата беше поставена на 2-часов преглед на подемник и не само . Форума доста помага , гледам и аз колкото мога да помагам на бъдещи и настоящи ентусиасти . И да , перфекционист съм и това ми коства доста средства , мерак с пари се гаси :driving:

А какво ми е късметлийското , колата е на реални 233000 , стандартна цифра за този модел , швейцареца си го е карал :D

Дет се казва , трябва да си богат , за да караш БМВ , трябва да си много богат , за да караш старо БМВ :D

Назад към E46