Чистене колектор м52б28
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
Чистене колектор м52б28
От няколко седмици усещах, че колата нещо не вървеше и реших да разглобя да почистя диса клапата, дросел клапата ... След като разглобих видях, че когато се дава газ до долу клапата седи наполовина затворена, проблема беше в жилото реално имаше 2-3см празен ход докато опъне жилото и чак тогава отваря клапата, натегнах жилото, дросела беше много чист нямаше нужда от почистване. Почистих дисата и сглобих обратно, като цяло колата я усещам по-добре.
Въпроса ми е има ли смисъл от сваляне на всмукателния колектор и да го почистя хубаво?
Въпроса ми е има ли смисъл от сваляне на всмукателния колектор и да го почистя хубаво?
- datchko
- ентусиаст
-
- Кара: e61 535d LCI
- Мечтае да кара: F90
Re: Чистене колектор м52б28
Тези двигатели не са дизелови, нито такива с директна инжекция, така че реално няма нужда от почистване.
Но никога не пречи да видиш в какво състояние е
Ако уплътненията са твърди, най-добре си купи нови, че има шанс да почне да смуче въздух
Но никога не пречи да видиш в какво състояние е

Ако уплътненията са твърди, най-добре си купи нови, че има шанс да почне да смуче въздух
- HackeD
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E92 330D
Re: Чистене колектор м52б28
Сега замисля и друго предложиха ми всмукател от б30 и се чуди ще има ли някакъв ефект с него без да правя ремап?
3 мнения
• Страница 1 от 1