Въпрос - странен проблем с компютъра

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Въпрос - странен проблем с компютъра

Мнение от dimitarvv » 06 Юли 2015, 8:45

Здравейте,

Миналата година скоростомера, километража и икономайзера спряха да работят и светнаха трите лампи - ръчна, ABS, накладки. Казаха ми, че е датчик за ABS, продадоха ми някакъв (уж английски) за 100лв с труда.

Сега пак същия проблем. Но ми направи още по-голям номер - бензинът свърши без въобще да индикира - показателят стоеше на 1/4.

Ходих по диагностики. На първата ми казаха, че е проблем с бордовия, ама не е сигурно. На втората ми казаха, че и двата датчика за ABS-а не работят, можело и да е целия ABS модул/табло, ама не е сигурно. На третата ми казаха, че левият работи, а десният не (но доколкото четох, именно левият подава информация за скоростта и т.н.)

Препоръчайте ми някой надежден в Пловдив или ми дайде съвет какво да правя. Един приятел препоръча да дам 200лв за датчик на BOSCH, да сменя само левия и да видя дали ще се оправи. Ако не - и десния. Ако не - таблото/модула за ABS. Иначе някъде били правели 'задълбочени' диагностики по 45лв, които били по-коректни.. Струва ли си да правя таква?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Re: Въпрос - странен проблем с компютъра

Мнение от oci » 06 Юли 2015, 11:15

dimitarvv написа:Здравейте,

Миналата година скоростомера, километража и икономайзера спряха да работят и светнаха трите лампи - ръчна, ABS, накладки. Казаха ми, че е датчик за ABS, продадоха ми някакъв (уж английски) за 100лв с труда.

Сега пак същия проблем. Но ми направи още по-голям номер - бензинът свърши без въобще да индикира - показателят стоеше на 1/4.

Ходих по диагностики. На първата ми казаха, че е проблем с бордовия, ама не е сигурно. На втората ми казаха, че и двата датчика за ABS-а не работят, можело и да е целия ABS модул/табло, ама не е сигурно. На третата ми казаха, че левият работи, а десният не (но доколкото четох, именно левият подава информация за скоростта и т.н.)

Препоръчайте ми някой надежден в Пловдив или ми дайде съвет какво да правя. Един приятел препоръча да дам 200лв за датчик на BOSCH, да сменя само левия и да видя дали ще се оправи. Ако не - и десния. Ако не - таблото/модула за ABS. Иначе някъде били правели 'задълбочени' диагностики по 45лв, които били по-коректни.. Струва ли си да правя таква?

Ти първо с това трябваше да почнеш

"Иначе някъде били правели 'задълбочени' диагностики по 45лв, които били по-коректни."

иначе ще смениш един куп неща абс-а, таблото и датчиците и ще се оправи все от нещо.
Трябва да се локализира проблема, с точния човек може да се локализира точно кой датчик не работи или пък ако абс-а не чете информация от датчика.
За разходомера пробвай с ресет на таблото това може и без диагностика от скритото меню, ползвай търсачката там ще намериш упътване как става.

Потребител
Аватар

Мнение от dimitarvv » 08 Юли 2015, 11:04

Ами препоръчайте ми къде да отида в Пловдив на свястна диагностика - пробвах при 3-ма души - все препоръчани от познати (уж разбирачи). Вземат ми по 20-30лв, ама не ми изглежда много надеждна информацията им..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 316i E46 N42B18

Мнение от bigfinger » 10 Юли 2015, 11:15

Хората трудно разбират думата диагноза.
По лесно е дадеш 20лв. да ти закачат колата и да видят грешките.
Да ама не грешката не е диагноза. Компютъра е регистрирал проблем по който да се ориентираме.
Грешките биват постоянни и временни.
И от там се започва истинската диагностика, датчик? кабели? ABS? лагер?
Често проблема е в предишен некачествен ремонт.

После диагностиката е лесна работа а защо е толкова скъпо???????

Само за инфо диагностичния час е по - скъп от другите за общи ремонти.

Продават се доста кабели за по около 40лв, но това не те прави диагностик!!!
Няма ненаказано добро!!!! Китайска поговорка.

Потребител
Аватар
Кара: BMW X3 E83 LCI 3.0D
Мечтае да кара: самолет

Мнение от svetozar94 » 14 Юли 2015, 9:21

Колега пиши ми лс.

Назад към E46