Червена нафта
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: Червена нафта
А какви точно нафти ползват примерно градския транспорт или железниците - с такива може ли да се кара?
Питам, защото един приятел дълго време сипваше нафта от градския транспорт на Пасат 1.9ТДИ и много я хвалеше...
Питам, защото един приятел дълго време сипваше нафта от градския транспорт на Пасат 1.9ТДИ и много я хвалеше...
Si non confectus, non reficiat.
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
BAHKATA_TDI написа:Ако си докопал червена нафта, сипвай смело, нямаш ядове. Тва е нафта от локомотиви. Бъди сигурен че локомотивния двигател е много по чувстителен към горивото от колкото твоя мотор.
тука си в грешка и то голяма.... на локомотивния ДВГ и отработено масло или олио да му загрееш и омешеш после със дизел за ДВГ пак ще работи... но комон рейл двигател не!!!
елементарно, ако си виждал поне разглобена дюза от комон рейл ще си отговориш и сам... с такъв газьол могат да работят само старите дизели, но е пагубно и за тях, защото съдържа много примеси това гориво, и е направено за горелки, а не за ДВГ

транспорта ползва дизел с ниско съдържание на сяра- такъв какъвто е по бензиностанциите, а локомотивите и корабите или пак такова гориво или специално- водеше се леко корабно гориво в зависимост от двигателя!!!
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- Станислав Попов
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30
- Мечтае да кара: е30
колегата да каже откаде е нафтата
както и други казаха .. има червена нафта има и червена нафта 

- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
LUCIFER'S написа:BAHKATA_TDI написа:Ако си докопал червена нафта, сипвай смело, нямаш ядове. Тва е нафта от локомотиви. Бъди сигурен че локомотивния двигател е много по чувстителен към горивото от колкото твоя мотор.
тука си в грешка и то голяма.... на локомотивния ДВГ и отработено масло или олио да му загрееш и омешеш после със дизел за ДВГ пак ще работи... но комон рейл двигател не!!!
елементарно, ако си виждал поне разглобена дюза от комон рейл ще си отговориш и сам... с такъв газьол могат да работят само старите дизели, но е пагубно и за тях, защото съдържа много примеси това гориво, и е направено за горелки, а не за ДВГаз също съм се занимавал с горива, като колегата по горе и ми е ясно що за пумия е това гориво...
транспорта ползва дизел с ниско съдържание на сяра- такъв какъвто е по бензиностанциите, а локомотивите и корабите или пак такова гориво или специално- водеше се леко корабно гориво в зависимост от двигателя!!!
Колега, моля те не бъркай дизеловото гориво с газьол. Това са два различни вида горива.
Промишлена нафта за отопление (която отново е червена, но много мътна, и бих казал даже "помия"), с която баба ми си пали нафтовата си печка за отопление, изобщо и не съм споменавал че с нея може да се кара кола.
Пак казвам локомотивната нафта е бистра и е с цвят червен, за да се вижда че е крадена от ЖП.
- BAHKATA_TDI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring/Е46 Coupe/ X3
- Мечтае да кара: new BMW
E30-Kz написа:колегата да каже откаде е нафтата![]()
Е как от къде е? от мазето, от туби е

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
BAHKATA_TDI написа:......

Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
Разликата е ясна между газьол, промишленото гориво(червена нафта) и дизел. Първите две не стават за вашите коли. Сега ако някой има закътана нафта от преди 20 гидини, може и да е оцветявана като държавна и подобни глопости, но все пак тази нафта няма качествата на съвременния дизел. Още повече въобще не е ясно как и в какво е съхранявана тази нафта.
И на последно място не мога да разбера защо насила се убеждавате че колите ви могат да вървят и с кофти гориво. Като толкова искате да карате на аванта или по- евтино гориво намирайте си свременен дизел!
И на последно място не мога да разбера защо насила се убеждавате че колите ви могат да вървят и с кофти гориво. Като толкова искате да карате на аванта или по- евтино гориво намирайте си свременен дизел!
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Ако е бистра и няма боклуци в нея,също така ако е по мазна значи е хубава аз в момента съм с такава и колата си лети без проблем 

- entei
- Потребител
-
- Кара: BMW E34 525tds
- Мечтае да кара: M6 ac schnitzer
колеги тая локотивна нафта става ли за е34 525тдс мотор 

Не шофирай по-бързо, отколкото може да лети твоят ангел хранител !!!
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
Перфектна е
- bigdady
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525d
- Мечтае да кара: m6 grandcoupe
- Детайли за колата: e39 01
Да изровим малко темата от прахта. Някой карал ли е комънрейл с такава червена нафта?
- woiwodata
- Потребител
-
- Кара: Е46
- Мечтае да кара: M..
- Детайли за колата: 320D , 2003g
Има много променливи в тази нафта . Аз например съм виждал Френска червена нафта в България и съм убеден , че е по хубава от нашата . В същото време знам , че у нас всеки гледа да те прекара и каквото и да си купиш все е греда .
Пич Питаш ме твоята нафта дали е хубава - Отговор От къде да знам като не съм я виждал .
Аз не бих рискувал ако източника е не е сигурен .
Пич Питаш ме твоята нафта дали е хубава - Отговор От къде да знам като не съм я виждал .
Аз не бих рискувал ако източника е не е сигурен .
27 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2