Проблем с ЕГР - висок разход?
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- bobo_kbg
- Потребител
-
- Кара: BMW e46 320D (150 Hp)
- Детайли за колата: Silver line
Проблем с ЕГР - висок разход?
Привет на всички,
Скоро се сдобих с e46 320D 150HP. Няколко мои приятели имат идентични и отпреди ми правеше впечатление разходът им - градско около 8,5 - 9 - старата ми кола беше фиат и даваше 12 безнзин... без коментар.
Та на въпроса. Взех колата, сипах нафта, започнах да карам но уви, при мен нещата не стояха така. Вече 3 пъти я засичам по колонка и ми дава градско 11,2 - 11,6. Вярно градско каране в София, не много задръствания, понеже не ми се налага в час пик и на кратки разстояния , пенсионерко каране - за минимален разход, но 11,2 ми се струва все пак колосално!
В един сервиз на диагностика ми казаха, че ЕГР ми е за смяна - показаха ми някакви данни, на празен ход 60%, казаха, че като дам газ трябва да стане 80%, то стана 40% - тук нищо не разбирам. Също ми даде и 3 грешки -4521, 40Е0, 4644 - никъде не пише какво са...
По борд не мога да кажа за разхода, понеже вчера си сложих лостче за мигачите с бор и сега трябва да ми го включат като опция за да работи.
Та въпросът ми е, възможно ли е да дава такъв разход от ЕГР и от какво може да е, защото определено е висок и искам да намеря проблема.
П.С. - казаха ми, че може да пробвам и с ъпдейт на софтуера?
Ще се радвам ако някой от вас се е сблъсквал с това, намерил решени и сподели
Скоро се сдобих с e46 320D 150HP. Няколко мои приятели имат идентични и отпреди ми правеше впечатление разходът им - градско около 8,5 - 9 - старата ми кола беше фиат и даваше 12 безнзин... без коментар.
Та на въпроса. Взех колата, сипах нафта, започнах да карам но уви, при мен нещата не стояха така. Вече 3 пъти я засичам по колонка и ми дава градско 11,2 - 11,6. Вярно градско каране в София, не много задръствания, понеже не ми се налага в час пик и на кратки разстояния , пенсионерко каране - за минимален разход, но 11,2 ми се струва все пак колосално!
В един сервиз на диагностика ми казаха, че ЕГР ми е за смяна - показаха ми някакви данни, на празен ход 60%, казаха, че като дам газ трябва да стане 80%, то стана 40% - тук нищо не разбирам. Също ми даде и 3 грешки -4521, 40Е0, 4644 - никъде не пише какво са...
По борд не мога да кажа за разхода, понеже вчера си сложих лостче за мигачите с бор и сега трябва да ми го включат като опция за да работи.
Та въпросът ми е, възможно ли е да дава такъв разход от ЕГР и от какво може да е, защото определено е висок и искам да намеря проблема.
П.С. - казаха ми, че може да пробвам и с ъпдейт на софтуера?
Ще се радвам ако някой от вас се е сблъсквал с това, намерил решени и сподели

- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
Re: Проблем с ЕГР - висок разход?
ами колега моя егр беше изолиран и даде 1.5 2.0 литра повече разход,върви много повече ноо и гори повече,затова пак си го оттапих и сега карам с него.това на 3000 дизел.В темата за егр и други колеги бяха писали че разхода е скочил.Ако е изолиран мотора смуче само студен въздух и следователно дава повече нафта и повече мощност

- bobo_kbg
- Потребител
-
Мерси за мнението. Исках съвет от някой, който е имал опит с подобен проблем, защото трима различни майстори, три различни мнения. А все пак става въпрос за едни 250-300лв., които определено не са ми в излишък. Проверих грешките в нета (за, които бях писал), 4521 ми дава следното в два сайта: 4521 Boost Pressure Actuator - Regulation Pressure too High. Това може ли да има също нещо общо с разхода.
Явно ще се смян ЕГР-то. Дано наистина след това разхода падне, че този не е много нормален...
Явно ще се смян ЕГР-то. Дано наистина след това разхода падне, че този не е много нормален...

Не сменяй ЕГР-а. Резултатите, които излизат са нормални. И е така - при даване на газ, процента на клапана трябва да намалява, а не да се увеличава, както са ти казали.
Затвори го механично и пак виж разхода.
Също така кажи как си засякъл този твой разход, защото и това е много важно. Да не го правиш по стрелка стил от светване на лампа, сипваш 20лв и чакаш пак да светне, защото ако така го правиш, нищо чудно да нямаш никакъв проблем с разхода и сам да се филмираш.
Затвори го механично и пак виж разхода.
Също така кажи как си засякъл този твой разход, защото и това е много важно. Да не го правиш по стрелка стил от светване на лампа, сипваш 20лв и чакаш пак да светне, защото ако така го правиш, нищо чудно да нямаш никакъв проблем с разхода и сам да се филмираш.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- bobo_kbg
- Потребител
-
Мерси за информацията. Това с данните ми го казаха и на още едно място, че така трябва да са.
Относно засичането - да, от резерва до резерва съм го засичал и то с малко количество гориво. Засичал съм я 4 пъти от, които само единия сипах 19 литра + добавка за чистене и тогава ми даде 11,2. В събота ще ми включат и опцията за бордовия и ще видя колко дава. Преди това ще опитам и през OBC менюто, мисля, че там беше 4.0 теста за разхода, но трябва да погледна. Иначе вчера засякох за колко време загрява - около 15 мин. леко каране стигна до 73 градуса, после покарах още около 10тина минути и вече беше на 86.
Скоро искам да напълня цял резервоар и да карам 100км. само градско, след това да допълня и да видя реалния разход.
Относно засичането - да, от резерва до резерва съм го засичал и то с малко количество гориво. Засичал съм я 4 пъти от, които само единия сипах 19 литра + добавка за чистене и тогава ми даде 11,2. В събота ще ми включат и опцията за бордовия и ще видя колко дава. Преди това ще опитам и през OBC менюто, мисля, че там беше 4.0 теста за разхода, но трябва да погледна. Иначе вчера засякох за колко време загрява - около 15 мин. леко каране стигна до 73 градуса, после покарах още около 10тина минути и вече беше на 86.
Скоро искам да напълня цял резервоар и да карам 100км. само градско, след това да допълня и да видя реалния разход.

- mustang1986
- ентусиаст
-
- Кара: E46 M47N
Борд компютъра го изключи като вариант да си засечеш разхода.Много е неточен за разлика от бензиновите е46.Може да се коригира коефициента му, но пак е далеч от реалният разход.Също така ако я караш на къси отсечки при повечето случай при не достигнал двигател работната си температура е нормално да гори повечко.

Да пишеш на български с латински букви е като да пишеш на стена с лайна....чете се,но не е красиво!!!
- bobo_kbg
- Потребител
-
Мерси за инфото. Сега ще пътувам малко извънградско и мисля да я засека по пълен резервоар на 100км. Ще пиша след това резултата. 

- bobo_kbg
- Потребител
-
Привет отново. В събота ходих до Банско и напълних резервоара. Като минах 100 км. нямаше бензиностанция и карах до Разлог. Допълних я пак на 142 км. - да де ми 8,5. 4 човека в колата, 40 км. изкачване с лек трафик по едно време заради камион с дърва. Честно казано очаквах разход около 7, но скоро мисля пак пълна диагностика и филтрите да видя.

- kacaro89
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330disel
колега имаш някакъв проблем търси го аз съм с 330 д 184 и сега зимата ми дава около 11 градско в Благоевград дори понякога и по малко лятото като ходих на морето с 4 човека и пълна с багаж 1100 км 74 литра нафта което е малко под 7 при това с климатик а и не съм карал с 90 карал съм нормално със 120-150 км в час
- NikVanov
- ентусиаст
-
- Кара: X3 E83 2.0d 2006; 316 i 1999;
Колега, най-добре започни с една диагностика, напр при колегата Dimitroff /http://bmwpower-bg.net/forums/memberlist.php?mode=viewprofile&u=10006 /. Той може да ти направи и ъпдейт при нужда. Разход на гориво градско движение е много условно нещо. По-добре засечи един разход извънградско на поне 400-500 км и го сравни с подобните двигатели, има отделна тема за разхода. Ако има значителна разлика вече може да търсиш причината. Накратко преди да почваш лечение трябва да имаш точна диагноза.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
bobo_kbg написа:Мерси за мнението. Исках съвет от някой, който е имал опит с подобен проблем, защото трима различни майстори, три различни мнения. А все пак става въпрос за едни 250-300лв., които определено не са ми в излишък. Проверих грешките в нета (за, които бях писал), 4521 ми дава следното в два сайта: 4521 Boost Pressure Actuator - Regulation Pressure too High. Това може ли да има също нещо общо с разхода.
Защо да го сменяш, може да се налага просто да се почисти, защото клапата е блокирала заради замърсяване, може да има пробит маркуч на управлението му.
Грешката, за която говориш е свързана с управлението на турбината и трябва да се провери къде точно е проблема.
- bobo_kbg
- Потребител
-
Привет на всички и мерси за съветите. Още не съм имал време за въпросната диагностика, но определено ще пиша каква е диагнозата.

- mitko_506
- Потребител
-
- Кара: BMW E46 330d
Колега какво стана с диагнстиката?
- bobo_kbg
- Потребител
-
Привет,
В крайна сметка рециклирах турбото, смених турбо пътищата и датчика за налягането. Смених и термостата, но сега не съм я засичал точно колко дава. Мисля сега към морето като тръгна да я засека на извънградско колко дава.
В крайна сметка рециклирах турбото, смених турбо пътищата и датчика за налягането. Смених и термостата, но сега не съм я засичал точно колко дава. Мисля сега към морето като тръгна да я засека на извънградско колко дава.

15 мнения
• Страница 1 от 1