Ключа за запалване отказа да се върти!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Ключа за запалване отказа да се върти!

Мнение от BlackSun » 08 Юни 2015, 15:47

Колеги, от вчера забелязах, че ключа за запалване нещо трудно се вкарва и изкарва сякаш има нещо като дъвка в патрона, защото като го извада и го разгледам има и по него нещо лепкаво :-(
Колата е Е46 дизел 136к.с...и я бях оставил на авто мивка да изперат седалките преди няколко дни и реално от вчера го забелязах това. Лошото е че до вчера палеше независимо че по трудно се пъхаше ключа. Днес пръснах малко контактен спрей вътре в патрона да зачися това лепкаво нещо и от тогава ключа започна да си влиза нормално но пък вече не може да превърти...седи на заключен волан и не мога да го отключа, сякаш това не е моя ключ :-(
Някой ако има идея как да процедирам или да е имал подобен проблем, да помага.
Поздрави и благодаря предварително!

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: M4 Competition

Re: Ключа за запалване отказа да се върти!

Мнение от pivanov » 08 Юни 2015, 17:32

Като ходих да си правя още един ключ при ключар, човека седна в колата и пробва дали ключа е нарязан точно, пробва и с оригиналния и каза, че ключа ми не се върти нормално, и на мен ми беше правило впечатление че понякога трябва с малко усилие да го завъртя, но не му обръщах внимание. Та ключаря ме пита да го прави ли и се съгласих, извади патрона и го прави нещо /не видях/ а ключа го изпили малко отпред, сега нямам проблеми, върти се нормално вече година и нещо. Та според мен проблема ти е за ключар, но нека и колегите да кажат.
Може да опиташ с резервен ключ ако имаш.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BlackSun » 08 Юни 2015, 18:16

Лошото е, че реално в момента аз не мога да отключа кормилото и няма как да я закарам на ключар :-/

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 08 Юни 2015, 18:20

като вариант ако е нещо като дьвка се е втвьрдило , пробвай да го загреещ с пистолет за горещ вьздух да се разтопи / ако може / поне да отидеш до ключар

Назад към E46