Проблем със спирачките!

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем със спирачките!

Мнение от babyn400 » 25 Май 2015, 13:56

Здравейте!Става въпрос за бмв 318i e46,бензин 143 коня 2003 година.Когато купих автомобила имаше проблем със спирачките.Когато натисна спирачката се чуваше звук наподобяващ издишане ( фссссс)и спирачките оставаха без въздух,много трудно се натискаше педала но спираше.Занесох колата на майстор,той ми каза че мембраната на сервото била омаслена и се е скъсала.Аз го попитах от къде е дошло това масло във сервото?Той ми отговори че проблема идва от вакум помпата,тя пращала масло към сервото.Той ми предложи да ремонтира помпата и да смени сервото.След като ремонтирахме помпата(смяна на всички о-пръстени)и сменихме сервото след 2 седмици същия проблем.Помпата пак праща масло към сервото и пак започна издава същия звук(фссссссс) и остава без въздух.Искам мнение от къде може да е проблема,ако трябва да се смени вакум помпата да ми препоръчате online магазин от където да си я поръчам.Наистина много ще съм ви благодарен ако ми помогнете. Благодаря за вниманието!

поща: ragnar995@abv.bg
facebook: slona995@abv.bg

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: ше: BMW(e46) 143 hp. (N42B20)
Мечтае да кара: Ново BMW

Re: Проблем със спирачките!

Мнение от torettos » 26 Май 2015, 8:23

Колега наистина ама наистина има изписано адски много по този проблем просто преди да беше отворил темата трябваше да потърсиш.. :yes: Въпреки всичко ще ти кажа с две три думи.. майстора ти е прав :wave: това си болно място на този мотор.. ама нещо се е объркало и сега почваш отново (аз също съм от тези дето са го правили по два пъти). Сега нова вакум помпа не ти трябва, че цената е солидна, в най-лошия вариант си намери втора ръка. Щом имаш масло в сервото задължително се сменя... пак втора ръка и търси от дизел.. не ми се обяснява защо.. просто потърси малко с търсачката има поне 50 теми... или потърси по мненията ми.. само с n42b20 са основно:driving:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Колело и B58

Мнение от julkata1 » 26 Май 2015, 11:06

Това е темата, има писано и за спирачките http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=34&t=65415&start=285
В секцията за обяви може да намериш лесно серво на старо, цена от порядъка на 50-70лв, всички са еднакви за Е46, става от всяка за твоята кола. Проблема при вакум помпата е че има клапан в самата нея, който блокира и от там минава масло в сервото, твоята е най-вероятно такава
Изображение

Новият модел е с отделен клапан, черната пластмаса, като тази :
Изображение

Аз лично не успях да оправя въпросния клапан на моята помпа и си купих нова, може да я намериш за 350лв от някой магазин за части примерно тук http://www.mister-auto.bg/bg/search_s_refoem_7.24807.22.0.html

Потребител
Аватар

Мнение от babyn400 » 26 Май 2015, 11:17

адски много ви благодаря.....трябва да се смени помпата защото клапана не работи .....

Назад към E46