Централно - странен проблем

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW 3 Coupe

Централно - странен проблем

Мнение от pl3omax » 25 Май 2015, 19:56

Здравейте. Трябва ми помощ колеги. Да започна от по-далеч... Преди няколко месеца сменях двата ключа с чисто нови програмирах ги с ваденето от контакт и т.н... всичко работеще без проблеми...
Днес заключвам колата, връщам се след малко натискам да отключвам - няма никой.. не работи веднага ми хрумна да взема нова батерия смених я отново не работи. Проверих бушоните - окей са! Прибрах се пробвах втория ключ и той не реагира по никакъв начин.
Не вярвам двете ми платки едновремменно да са сдали багажа на ключовете. Така ,че смея да кажа ,че отписвам проблема да е в ключовете също така и в механиката на централното. Мойте знания са до тук затова се обръщам към вас :) :dunno:

П.С колата е е46 купе 2000
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Re: Централно - странен проблем

Мнение от Kris » 25 Май 2015, 21:05

Релетата колега, често срещан проблем е.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 3 Coupe

Мнение от pl3omax » 25 Май 2015, 22:01

Някаде около жабката ли са тези релета ? Ще трябва ли намеса на поялник или просто е plug'n play ?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 25 Май 2015, 22:53

Ще трябва. Пусни направо едно ЛС на Oci, той ще ти помогне. (дори и дистанционно)

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI

Мнение от sannikolaus » 25 Май 2015, 23:00

Релетата са зад жабката. А за къде ще трябва поялник, Kris?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 25 Май 2015, 23:45

По спомен тия релета не бяха ли в GM модула? Със сигурност не са на бушониерата отпред или при бушоните в жабката.

Мойте също ги правих но не беше скоро и вече не помня. А и като знам какъв съм сръчен и направо оставих колата на мой приятел и той свърши работата. (Е той човека с това се занимава де)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от metodi80 » 25 Май 2015, 23:47

Релетата са зад жабката , само дето са и вътре в комфорт модула , там ще трябва поялник и малко специфични умения за демонтажа на тези релета ( някои хора смятат , че е лесно и се опитват сами да ги демонтират, после си хвърлят модулите , понеже са вдигнали пистите при демонтажа на релетата , след това пък възстановяването на връзките е малко несвойствена задача ....особено за човек , който никога не се е занимавал с електроника ....). Най -лесно става с духалка за топъл въздух , като се нагреят едновременно всички спойки и релето излиза много лесно , без никакви щети по платката , без мъчене с вакум помпи или ширмовки за отнемане на тинола от контактните повърхности !
Проблема наистина е характерен и е в релетата за отключване и заключване на комфорт модула - GM3 и GM5 .....

Назад към E46