320д 136к.с. къса често пистовия ремък

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Re: 320д 136к.с. къса често пистовия ремък

Мнение от NGneer4eto » 19 Май 2015, 10:46

При моя майстор имаше една Е90-ка, която изплювала и надирала ремъци на няколко стотин километра. Когато майстора провери по номер демпферната шайба се оказа, че изобщо не е за БМВ. С различен диаметър, широчина и т.н. Когато сложи оригиналната всичко се оправи. И аз смятам, че едва ли може да е толкова калпав един ремък, че да се скъса толкова бързо. Най-вероятно проблемът е из шайбите и ролките.

Потребител
Аватар
Кара: BMW e90
Мечтае да кара: X6

Мнение от SheLLia » 19 Май 2015, 13:18

Оказа се, че ремъка не е оригинален затова уж не ставал.

Тъй като ми писна да се занимавам с некомпетентни майстори реших да си поръчам оригинален ремък от bmw и да го сменя там.

Сумата далеч не е толкова висока колкото си мислех, но поне имам някаква гаранция. Просто в момента съм с ремък, който не е оригиналния размер по каталог, а са пробвали докато някой стане. Вместо да чакам да се скъса пак и да има нови поражение предпочитам да го сменя в м-кар.

След толкова много смени воланът си все така твърд и се надявам сега като сложим оригиналния ремък да се оправи, ако не - ще трябва да се потърси какъв е проблема, защото когато не са правилните части, тези ремъци ще се късат.

Хидравличната помпа успяхд а я намеря за близо 400лв. (като върнеш старата) и не е турска. Надявам се поне тя да е паснала и също се надявам от м-кар да не ме налъжат, че имамд а сменя половината части на колата!
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW e90
Мечтае да кара: X6

Мнение от SheLLia » 20 Май 2015, 13:25

NGneer4eto написа:При моя майстор имаше една Е90-ка, която изплювала и надирала ремъци на няколко стотин километра. Когато майстора провери по номер демпферната шайба се оказа, че изобщо не е за БМВ. С различен диаметър, широчина и т.н. Когато сложи оригиналната всичко се оправи. И аз смятам, че едва ли може да е толкова калпав един ремък, че да се скъса толкова бързо. Най-вероятно проблемът е из шайбите и ролките.

При мен проблема е, че ремъка изобщо не е за моята кола и заради това разминаване се получава късането. Поне аз така мисля.
Поръчах си оригинален от м-кар и ще ходя в петък там да ми го сложат и да направят оглед, защото не е нормално тези ремъци да се късат през 2-3 месеца.
Просто предишния собственик е сложил ремък в немо кар, но там са сложили някакъв, колкото да стане на колата, с разни обтегачи го сглобили и го пуснали да си ходи!
Просто с някои неща не могат да се правят компромиси! Заради техните глупости сега сменях хидравлична помпа.

Така, че май ще се окаже, че за този масов проблем решението да се слагат оригинални части. Поне се надявам сега като го сменя да се оправят нещата.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от pitbull_power » 22 Май 2015, 23:09

ivoaudi написа:Не ги вярвам аз тез песни любовни за такива ментаци, че да се разпарцалят за 20км.Дамски чорпогащници сме слагали за ремъци и сме се прибирали от стотици километри.Има ли често късане на ремъци винаги има и причина, най-често нарушена сходимост, пренатягане, несъответствие в броя канали, блокирали или силно затегнали ролка, динамо, помпа.

Точно и доказано ... дано да е полезно за питащите , не ремък не се къса без причина ...

Предишна

Назад към E46