Голям проблем с бмв е46 компакт 320 тд

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: compact
Детайли за колата: BMW compact e46 03 320td 150 hp

Re: Голям проблем с бмв е46 компакт 320 тд

Мнение от olegvn » 16 Апр 2015, 16:17

Никой ли няма да се включи в темата ? Колата не иска да запали , няма ток към стартера , няма грешки в компа свързани с имобилайзера. Всички бушони в жабката са здрави. Стартера е свързан правилно , мотора не иска да запали като го бутнем :banghead: Има и един заземяващ кабел от електрическия нагревател които не знам къде се свързва (вероятно пак на купето). Масата под двигателя е свързана за купето. Работят помпите. Някакви предложения ? Инпа и Ista не показват грешки в EWS.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 16 Апр 2015, 17:48

Само да вметна, че на мен като ми се прецака EWS не даваше грешки. Но си мисля, че може и той да е ОК, но просто да сте омотали "запознаването" му с новия мотор (електроника).

Гледам, че си от Варна. Пиши едно Л.С. на Oci да ти види колата. Най-малкото ще ти каже от къде е проблема.
Има и други колеги от Варна които могат да ти помогнат, просто за Oci съм сигурен, че ходи и там, а да не те объркам като ти кажа някой друг.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от olegvn » 16 Апр 2015, 20:46

Untitled.png
Това показва ISTA
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от olegvn » 18 Апр 2015, 19:52

Колеги колата запали принудително , но не пали от ключа . Няма ток към малкия черен кабел които се свързва към стартера(соленоид) от към мотора. Черен с зелена лента . Въпроса ми е къде отива той . Някъде вътре в колата нещо е станало и искам да го проследя.. Видях черен кабел с зелена лента към ръчката за чистачки :dunno:. От стартера до буксата до компа няма ток .. Давайте идеи

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от olegvn » 22 Май 2015, 21:57

Колеги имам метален шум когато освободя от скорост ( щраква на метал ) при първо каране за деня , понякога го има и в движение на скорост. След известно време металното щракане изчезва. Все едно нещо се освобождава съпроводено с метален шум.Нямам вибрации в педала , мотора е тих .При натискане на съединителя не се променя работата на мотора. Този проблем го имах отпреди да сменя мотора , но щракаше 1 път сега доста често. Някакви идеи ?

Предишна

Назад към E46