Гръмнало казанче за охладителната течност
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
Гръмнало казанче за охладителната течност
Здравейте, колеги. Имам е46 320и 1998 година. Имах проблем със спукан радиатор и трябваше да прибера колата от Сф. до Благоевград, като през 20тина минути доливах вода в системата. Прибрах си колата успешно без да ми е показвал датчика, че загрява (стои си на 12 часа постоянно). Смених радиатора, но докато го е сменял майстора е изгубил капачката за обезвъздушаване и на нейно място е сложил един най-обикновен болт, колкото да запуши дупката. Когато отидох да си взимам колата готова попитах защо не е купил такава капачка която е от сорта на 5-10 лева доколкото знам, но ми каза че колата е обезвъздушена и няма проблем и така да се кара. Доверих му се и си взех колата с уговорката да се върна след 1-2 дни като пристигне капачката да я сложи за 2 минути. Минах 50 км. обаче и изведнъж казанчето за охл. течност гръмна (имаше няколко сантиметра пукнатина и 2-3 литра вода изтекоха за 5-10 секунди). След което майстора ми каза че е гарнитура на глава (било вкарвало налягане в охл. система и нямало от какво друго да е). Ако можете да ме посъветвате дали да се хвърлям веднага да правя гарнитурата или може да е от нещо друго (например от капачката за обезвъздушаване). Извинявам се за дългия роман, но съм нов във форума и искам да се убедя че всичко е обяснено точно. Благодаря предварително за помощта!!!
Re: Гръмнало казанче за охладителната течност
Провери я за картерни газове в системата . В някои сервизи имат техника къде установяват вземат проба от самия антифриз , който ако си промени цвета значи има картерни газове и от там по - може да се мисли за гарнитура
- Rosendo
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO
Колега, разширителните съдове на БМВ Е46 по принцип са проблемни. Не бързай да се хващаш на въдицата на “майстора“ който иска да ти отвори мотора и да ти вземе парите, защото “НЯМАЛО КАКВО ДРУГО ДА Е !!!“
Ето няколко полезни линка, можеш да се информираш относно проблема.
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=367477
Ето няколко полезни линка, можеш да се информираш относно проблема.
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=367477
Мерси за отделеното време, колеги. Някой да знае къде в Благоевград мога да направя този тест за газове в охл. система?
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Дали има картерни газове в охл. течност(издухана гарнитура) се хваща доволно лесно и безплатно.Вземаш една туба минерална вода от 10л и я режеш през средата да се получи голяма фуния.Точиш си антифриза и пълниш до горе с вода.Нанизваш фунията на гърловината на разширителното казанче и пълниш смело и нея с вода.Палиш и дигаш 3-4000 оборота да речем.2-3 секунди може и да излизат балончета от получилата се кавитация.Ако всичко е наред не трябва да има балони!
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- MindControl
- Потребител
-
- Кара: 320i '02
- Мечтае да кара: F30 & F35 ;)
Колега здравей ! Недей се хваща на меренето с този уред ,на който му се оцветява течността вътре. Имах проблем с казанчето и аз като тебе. Първо си провери водната помпа , дали е в ред ,защото радиатора може да се е оказал слаб в определени точки и от там като не върти помпата както трябва да се получи налягане и да се спука . Казанчето къде е спукано ? По ръба ли ? Ако е там му е дошло времето навярно е оригиналното още . Купи си ново и карай . Недей бърза с филмите за гарнитура !!! Аз моето го смених и от тогава не съм имал проблеми вече година и половина (да преди това си смених водната помпа
) . А този тест със течността и оцветяването ако има картерни газове в охладителната система ми го правиха ,и показа, че уж гарнитурата ми отишла ,е пълна пародия на тест според мен . Ако иска някой колега за проба да иде и да направи такъв ,че уж има проблем . Хващам се на бас ,че ще отчете наличие на картерни газове и ще го пратят да си сменя гарнитурата. Поздрави !

Ние не караме бързо ,просто летим ниско !!!
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Теста наистина не е много достоверен!
Казанчетата масово се пукат от старост.
Сложи ново казанче и провери през скритото меню какви градуси поддържа двигателя!
Ако водната ти помпа не е сменяна , задължително нова и карай малко така!
Казанчетата масово се пукат от старост.
Сложи ново казанче и провери през скритото меню какви градуси поддържа двигателя!
Ако водната ти помпа не е сменяна , задължително нова и карай малко така!
7 мнения
• Страница 1 от 1