Въпрос за лампата DDE

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Въпрос за лампата DDE

Мнение от Dertan » 29 Юли 2012, 18:03

Става въпрос за 330d 2001 184 коня (преди фейса).
Когато понатисна по рязко колата, не е нужно да се стига до червено, но и при няколко изредени предавки след 4000 оборота, светка жълтата DDE лампа и колата минава в някакъв авариен режим или нещо подобно (колкото и да я натискам сякаш мощностаа става на 1/3...). Налага се да угася колата и след запалването й, всичко е на ред, съответно до следващото натискане...
Вчера ми направи вчечатление, при нормално каране (120/130), без да свалям предавки, натиснах педала и при малко над 170 светна отново...
От какво може да е предизвикано това и какъв съвет бихте ми дали? Диагностика или?

Благодаря!
2009 - 2012 - BMW 318i '93
2012 - 2018 - BMW 330d '01

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на пълна газ
Мечтае да кара: MB SLS AMG

Re: Въпрос за лампата DDE

Мнение от DiGital » 30 Юли 2012, 12:55

Иска диагностика. Най-вероятно нещо с турбо надува щее.
WOT: wide open throttle, the only tuning condition that newbies seem to be interested in. ;-)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330d CBR 600RR
Мечтае да кара: F82 ,S1000RR

Мнение от xerial » 30 Юли 2012, 16:57

а по-вероятно или караш с на Бай Гошо нафтата ... или някоя от помпите ти почва да дава фира.... Като цяло проблема ти е в горивната с-ма
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xD M

Мнение от Soultaker » 31 Юли 2012, 11:36

Колега не се притеснявай, индикацията DDE (Digital Diesel Electronics) ще рече че има проблем в горивната система. На мен ми се случвало няколко пъти досега за 2-3 години. Причината е кофти нафта, поне при мен тъй като зареждах от съмнителни места. Имах същите симптоми като теб. Диагностика не пречи да си направиш никога. При мен се оправи като напълних 2-3 резервоара с хубава нафта. Дотогава се случваше на почти всяко натискане на газта и в последствие по-рядко и по-рядко докато изчезна след 100литра нафта :), може да пробваш и с тази добавка дето чисти дюзите за дизел ии после зареждаш догоре ( мисля че тя струваше към 25лв)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 325i

Мнение от acho-bacho » 15 Май 2015, 11:05

колега,

как се оправи проблема? Ще дадеш ли решението.
аз карам 320d, 150кс, автомат. Най-вече когато се изкачвам по наклон и рязко натисна газта, точно след като автомата свали една предавка надолу и оборотите рязко скочат над 3000 ми светва лампата DDE и колата влиза в авариен режим. Като изгася и пак запаля лампата угасва. На диагностика показа грешка "Ниско налягане в горивната система". От сервиза казаха, че трябва да почнем да търсим причината в следния ред: горивен филтър, подкачваща помпа под шофьора и после др.

Dertan написа:Става въпрос за 330d 2001 184 коня (преди фейса).
Когато понатисна по рязко колата, не е нужно да се стига до червено, но и при няколко изредени предавки след 4000 оборота, светка жълтата DDE лампа и колата минава в някакъв авариен режим или нещо подобно (колкото и да я натискам сякаш мощностаа става на 1/3...). Налага се да угася колата и след запалването й, всичко е на ред, съответно до следващото натискане...
Вчера ми направи вчечатление, при нормално каране (120/130), без да свалям предавки, натиснах педала и при малко над 170 светна отново...
От какво може да е предизвикано това и какъв съвет бихте ми дали? Диагностика или?

Благодаря!

Назад към E46