проблем пасажерски еърбег в таблото е46 фейслифт
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- el lobo
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E46 320D
- Мечтае да кара: 850
проблем пасажерски еърбег в таблото е46 фейслифт
здравейте , от няколко дни съм с нова придобивка е46 2002г.Паркирах си колата и като я запалих светна лампата на еърбега , малко по късно чувах някакво дрънчене над жабката сякаш еърбега в таблото над жабката е изскочил.Принципно знам , че е46 си има проблеми от кантара в пасажерската седалка , но тук си мисля , че е от таблото понеже се чува тракане при неравности и дупки.Предишния собственик ми каза , че я е вкарвал в Аутобавария по някаква сервизна акция по смяна на еърбеците и не знам ако нещо не са направили както трябва.Въпроса ми е на какъв принцип е еърбега там , може ли да се отвори някакъв капак и да се намести , изобщо с 2 думи кво да правя 

- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI
Re: проблем пасажерски еърбег в таблото е46 фейслифт
Колега, най-добре първо да видиш на диагностика кой airbag дава грешка. А принципно, до бега в предната колонка можеш да стигнеш, като свалиш средната лайстна, на която пише "AirBag". Тя се държи на щипки. Под нея имаш няколко винта и можеш да свалиш вътрешната пластмаса от колонка и да видиш бега.
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
sannikolaus написа:Колега, най-добре първо да видиш на диагностика кой airbag дава грешка. А принципно, до бега в предната колонка можеш да стигнеш, като свалиш средната лайстна, на която пише "AirBag". Тя се държи на щипки. Под нея имаш няколко винта и можеш да свалиш вътрешната пластмаса от колонка и да видиш бега.
Не го заблуждавай. Колегата говори за еърбега в таблото не този в колонката.
По въпроса ти: за да стигнеш до еърбега над жабката трябва да отвориш капака, който се вижда на таблото. По инструкция отдолу има една щипка, която се чупи при отваряне и трябва да се подмени с нова. Като вдигнеш капака ще видиш еърбега. Преди да почнеш каквото и да правиш по еърбеците първо разкачи акумулатора за да няма изненада.
- el lobo
- младши ентусиаст
-
благодаря ви , забравих да каже , че преди да светне , леко мръднах дясната седалка , та си мисля , че може и да е от кантарчето под нея , но понеже нещо потропва над жабката та затова се чудя , ще направя диагностика и ще се види , благодаря за отговорите
- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI
gromovich написа:sannikolaus написа:Колега, най-добре първо да видиш на диагностика кой airbag дава грешка. А принципно, до бега в предната колонка можеш да стигнеш, като свалиш средната лайстна, на която пише "AirBag". Тя се държи на щипки. Под нея имаш няколко винта и можеш да свалиш вътрешната пластмаса от колонка и да видиш бега.
Не го заблуждавай. Колегата говори за еърбега в таблото не този в колонката.
По въпроса ти: за да стигнеш до еърбега над жабката трябва да отвориш капака, който се вижда на таблото. По инструкция отдолу има една щипка, която се чупи при отваряне и трябва да се подмени с нова. Като вдигнеш капака ще видиш еърбега. Преди да почнеш каквото и да правиш по еърбеците първо разкачи акумулатора за да няма изненада.
Извинявам се. Не съм прочел за кой airbag става въпрос! Но все пак си трябва диагностика.
- el lobo
- младши ентусиаст
-
диагностиката показва грешка десен страничен еърбег , как се води този в седалката?
- gromovich
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46
- Мечтае да кара: T-72 само направо и с пълна газ
el lobo написа:диагностиката показва грешка десен страничен еърбег , как се води този в седалката?
Имаш еърбег в таблото, в предната колонка и във вратата. В седалката нямаш.
- el lobo
- младши ентусиаст
-
м да , по скоро исках да кажа кантарчето под дясната седалка към кой от беговете се отнася ?
8 мнения
• Страница 1 от 1