Играещи обороти и P0171

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Играещи обороти и P0171

Мнение от mcrius » 26 Мар 2015, 20:35

Привет хора,

едва ли съм първия, който пуска такава тема, но поне аз лично не намерих достатъчно информация за проблема ми. Колата има грешка P0171. Изрових всички маркучи, минах диагностика и не би трябвало да има проблем, понене според това което изчетох. Днес си поиграх малко (исках да опъна жилото на газта, че нещо не ми харесваше) и реших да изключа дебитомера да видя дали няма да има подобрение. След като нищо не стана отсякох, че проблема не е оттам все пак и изключих нещо, което съм оградил на снимката по - долу. И о чудо, колата заработи перфектно. Включих го пак и веднага почна да се дави. Може ли малко повече информация какво представлява тази "гад" и има ли вариант да се оправи (дори и да е със смяна на този етап EML-то толкова ме дразни, че не ми пука)? Ако все пак може да се свали и почисти (модифицира) може ли малко по - подробна информация, тъй като донякъде съм нов така да се каже с ровичкането по колата (не че не мога, ама много ме мързи)?

Изображение

Потребител
Аватар
Кара: BMW e46 316i
Мечтае да кара: BMW e46 325 i (192 Hp)
Детайли за колата: BMW E46 316i, 1,9 -105 hp, 11.1999 г.

Re: Играещи обороти и P0171

Мнение от kaktysa » 27 Мар 2015, 10:40

Това е моторчето за празния ход, ако не е чистено, то задължително го почисти. И най- верятно ще се оправят оборотите.
https://www.youtube.com/watch?v=lhIM4bsjOaY

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 27 Мар 2015, 16:36

mcrius написа:Привет хора,

едва ли съм първия, който пуска такава тема, но поне аз лично не намерих достатъчно информация за проблема ми. Колата има грешка P0171. Изрових всички маркучи, минах диагностика и не би трябвало да има проблем, понене според това което изчетох. Днес си поиграх малко (исках да опъна жилото на газта, че нещо не ми харесваше) и реших да изключа дебитомера да видя дали няма да има подобрение. След като нищо не стана отсякох, че проблема не е оттам все пак и изключих нещо, което съм оградил на снимката по - долу. И о чудо, колата заработи перфектно. Включих го пак и веднага почна да се дави. Може ли малко повече информация какво представлява тази "гад" и има ли вариант да се оправи (дори и да е със смяна на този етап EML-то толкова ме дразни, че не ми пука)? Ако все пак може да се свали и почисти (модифицира) може ли малко по - подробна информация, тъй като донякъде съм нов така да се каже с ровичкането по колата (не че не мога, ама много ме мързи)?

Изображение

Провери клапана за картерна вентилация и моркуча до него там ти е проблема.

Потребител
Аватар

Мнение от mcrius » 27 Мар 2015, 17:03

oci написа:
...

Провери клапана за картерна вентилация и моркуча до него там ти е проблема.

Мерси за отговора. След седмица горе - долу ще пътувам и ще му хвърля един поглед. Ако не бъркам се намира зад двигателя, което значи че най - вероятно ще трябва да сваля въздушен филтър + кутия, филтър купе и май щеката за маслото само за да стигна до него. Така или иначе ще е няколко часа забавление, а в момента нямам свестни инструменти. Ще пиша ако се окаже от него за да може някой ако има същия проблем да има поне едно решение.

Потребител
Аватар

Мнение от mcrius » 17 Апр 2015, 15:19

Здарсти колеги,

най - после се пребирих с този проблем и колата отново има мощност. Всички маркучи си бяха наред, но се оказа, че дебитомера при по - високи обороти не поддържа постоянен волтаж, както би трябвало. След едни бързи 300 кинта колата отново работи перфектно, но толкова време бях свикнал да гледам чека, че сега чак ми е странно. Почистих и стъпковото, за всеки случай, както kaktysa предложи по - горе и определено имаше ефект.

Темата може да бъде затворена/архивирана/оставена намира по усмотрение на модератори.

Мерси пак за отговорите.

Назад към E46