Майонеза по щеката (снимки)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
Майонеза по щеката (снимки)
Здравейте,
Днес реших да си видя как е нивото на маслото, вдигам щеката и виждам ето това:
Колата я карам само градско на къси разстояния, сутрин 4-5 км. На обяд още толкова, вечер още толкова, общо по 15 км на ден. Нямам загуба на масло, нямам високо ниво също, антифриза е ОК.
Съмнявам се за конденз? В момента температурите навън са ниски, през деня е кажи речи топло, вечер става студеничко. Моля, компетентните по въпроса да изкажат мнение
Днес реших да си видя как е нивото на маслото, вдигам щеката и виждам ето това:
Колата я карам само градско на къси разстояния, сутрин 4-5 км. На обяд още толкова, вечер още толкова, общо по 15 км на ден. Нямам загуба на масло, нямам високо ниво също, антифриза е ОК.
Съмнявам се за конденз? В момента температурите навън са ниски, през деня е кажи речи топло, вечер става студеничко. Моля, компетентните по въпроса да изкажат мнение

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Re: Майонеза по щеката (снимки)
washky написа:
Колата я карам само градско на къси разстояния, сутрин 4-5 км. На обяд още толкова.....
Не ти трябва компетентно мнение. Сам си си отговорил на въпроса

- da_ne
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316ti
- Мечтае да кара: 325ti
И моята прави майонеза на щеката. Май месец ще изчезне и ноември пак ще се появи.
Бъркаш 5-6 пъти и изтриваш и ако почне да излиза само с масло нема страшно.
При мене ако карам на късо и колата загрява до 50-60 градуса, майонезата се отлага повече по капачката, а ако карам на дълго да загрее хубаво, майонезата на капачката изчезва, а се появява само на пръчката.
Бъркаш 5-6 пъти и изтриваш и ако почне да излиза само с масло нема страшно.
При мене ако карам на късо и колата загрява до 50-60 градуса, майонезата се отлага повече по капачката, а ако карам на дълго да загрее хубаво, майонезата на капачката изчезва, а се появява само на пръчката.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Като явление е нормално. Но е малко или много показателно за маслото. Аз от 3 смени с маслата, които наливам никога не съм забелязвал конденз. Онзи ден свалях и капака на клапаните и също всичко беше ок. Като я взех под капачката беше яко бяло...
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
Ето две стари теми по въпроса:
viewtopic.php?f=35&t=282835&hilit=%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B7
viewtopic.php?f=34&t=241650
Според мен тази майонеза не е нормално да я има и говори най-малкото за некачествено/остаряло масло. Никога до сега не съм имал отлагания по капачката въпреки, че карам точно по 4-5 км. градско в посока, както и автора.
Според мен тази майонеза не е нормално да я има и говори най-малкото за некачествено/остаряло масло. Никога до сега не съм имал отлагания по капачката въпреки, че карам точно по 4-5 км. градско в посока, както и автора.
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- kkrumov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325DА touring
Alexch написа:Ето две стари теми по въпроса:
Аз съм 6 км в посока обратна на движението и стигам за 10-ина минутки макс. Отлагания по капачката нямам, а и маслото си е течно. Отдавам го на качеството- Castrol Edge

- da_ne
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316ti
- Мечтае да кара: 325ti
Според мен е виновна картерната вентилация щото маслото ми е две смени Castrol edge от Мотобул и все си прави конденз.
На капачката събира само по гуменото уплътнение и като погледна вътре по чаркаляците е чисто и свети. По пръчката събира само в горния край и като се вади го обира. Надолу където е потопена е чисто масло.
На капачката събира само по гуменото уплътнение и като погледна вътре по чаркаляците е чисто и свети. По пръчката събира само в горния край и като се вади го обира. Надолу където е потопена е чисто масло.
- nazis
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320D,150к.с /комби бегачка
Не е нормално това - още повече че казваш че си и с хубаво масло
За мен това си е някакъв проблем за двигателя
За мен това си е някакъв проблем за двигателя
Голямата цица разсейва добрият ебач !
- djkita
- младши ентусиаст
-