Проблем с педала на газта...
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- telecentar
- Потребител
-
- Кара: BMW 318 e46
- Мечтае да кара: Camaro 1969
- Детайли за колата: Е46 , 2001г, 318i, всичко по реда си...
Проблем с педала на газта...
Здравейте,
Колата е е46, края на 2000г. 318I, малкия мотор.
Проблема е в педала на газта, когато колата е запалена и сложа крака на педала, все едно е заял, когато го натисна
малко по-силно се усеща как има един ход от няколко милиметра, който педала е като залепнал. Най силно се усеща след
използване на темпомата, когато е в режим и реша да натисна газта за да го деактивирам е голям зор докато тръгне тоя педал егати...
после дълго време все едно лепне. Другата част от хода на педала си е нормална и нямам проблеми. Когато колата е изключена проблема го няма хода на газта си е мазен от край до край... помагайте че вече полудех...стигнах до дроселовата клапа позачистих я от вътре като че ли имаше маааалко ефект и пак се скапа...жилото върви добре, жилото на темпомата е хлабаво то няма как да пречи...самия педал не е ел. а е с жило но не е от самото жило...бах какво да е ? Имали ли сте такъв проблем ????
МЕРСИ ! ! !
Колата е е46, края на 2000г. 318I, малкия мотор.
Проблема е в педала на газта, когато колата е запалена и сложа крака на педала, все едно е заял, когато го натисна
малко по-силно се усеща как има един ход от няколко милиметра, който педала е като залепнал. Най силно се усеща след
използване на темпомата, когато е в режим и реша да натисна газта за да го деактивирам е голям зор докато тръгне тоя педал егати...
после дълго време все едно лепне. Другата част от хода на педала си е нормална и нямам проблеми. Когато колата е изключена проблема го няма хода на газта си е мазен от край до край... помагайте че вече полудех...стигнах до дроселовата клапа позачистих я от вътре като че ли имаше маааалко ефект и пак се скапа...жилото върви добре, жилото на темпомата е хлабаво то няма как да пречи...самия педал не е ел. а е с жило но не е от самото жило...бах какво да е ? Имали ли сте такъв проблем ????
МЕРСИ ! ! !
Прави добро за да ти се случва добро.
- Pioneer-BMW
- Потребител
-
Re: Проблем с педала на газта...
Здравей, аз имах същия проблем или по скоро го имам и разбрах, че идва от клапата на дросела която заяжда. Стигнах до този извод поради факта, един ден си запалих колата, но не можех да подам газ. Лутах се вдигнах капака мъчих се от дросела да подам газ, но не се получи докато не махнах въздуховода към дросела и така ръчно не разкарах клапата. Моето мнение е, че трябва да се зачисти със спрей, но какъв точно нямам идея.
Надявам се да съм бил полезен колега!
Хубав ден!
Надявам се да съм бил полезен колега!
Хубав ден!
- telecentar
- Потребител
-
Ти с какво го почисти дросела колега ? Аз уж го чистих ама явно не съм го изчистил достатъчно...ще го забърша следващия път доста по стабилно пък дано стане...ако го мина с 1000 или с стоманена вълна дали ще е проблем ? съвсем леко колкото да падне мръсотията ако има....
Мерси много за мнението колега много съм благодарен че има кой да сподели ! ! ! Бъди жив и здрав !

Мерси много за мнението колега много съм благодарен че има кой да сподели ! ! ! Бъди жив и здрав !

- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
telecentar написа:Ти с какво го почисти дросела колега ? Аз уж го чистих ама явно не съм го изчистил достатъчно...ще го забърша следващия път доста по стабилно пък дано стане...ако го мина с 1000 или с стоманена вълна дали ще е проблем ? съвсем леко колкото да падне мръсотията ако има....
Мерси много за мнението колега много съм благодарен че има кой да сподели ! ! ! Бъди жив и здрав !![]()
![]()
При свален дросел, с wd-40 почистваш.

- telecentar
- Потребител
-
- telecentar
- Потребител
-
Голямо чистене падна... свалих дросела и там където затваря клапата имаше две черни черти наслоени с времето които не се махаха с нищо егати зора докато ги махна...накрая се наложи с шкурка 500 да действам но сега всичко е просто чудесно...WD-40 както каза колегата и повечко търкане...сега педала пее
Благодаря Ви ! ! !

6 мнения
• Страница 1 от 1