СПЕШНО: тракане с оборотите на колелото, видео - РЕШЕН
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
СПЕШНО: тракане с оборотите на колелото, видео - РЕШЕН
Здравейте колеги!
Моля за помощ по следния проблем. Ще пътувам в чужбина с колата и се притеснявам от това, че не мога да намеря решение на един проблем. От доста време насам от задно ляво колело се чува едно тракане/цъкане което нараства с увеличаването на оборотите на колелото и изчезва като натисна спирачката.
Ходил съм общо в 4 сервиза. В два от тях и по други въпроси, като хората не обърнаха внимание много на проблема и казаха.. "ела пак друг път да го видим по-подробно".
В третия сервиз пристъргаха задните дискове, почистха ръждата, гледаха накладките на ръчната и ги натегнаха, като с чакането прекарах около 3-4 часа в сервиза. Без резултат! Това цъкане продължава.
В четвърти серзиз, от който излизам вчера (сменях и други неща по колата, подготвяйки я за дълъг път) ми казаха, че е от задните дискове - ръжда или кривина по тях. Ок, ако е така нали досега накладките щяха да оемат формата на диска и цъкането да спре. Вчера сложих летните 17" гуми и това чукане/ цъкане започна да се чува още по-осезаемо! Започнах да се притеснявам, въпреки, че карам така от няколко месеца и не съм имал проблем, сега преди пътуването не искам да рискувам.
Още нещо, незнам има ли връзка: направи ми впечателение, че при по- силно натискане на спирачката колата дърпа наляво.
Има ли някой да ми услужи със стари читави дискове за проба? За София говоря.
На видеото шума не се чува силно, по скоро е като фонов шум.
http://www.videoclip.bg/watch/463813_e46-strange-rear-wheel-noise
Благодаря предварително!
Моля за помощ по следния проблем. Ще пътувам в чужбина с колата и се притеснявам от това, че не мога да намеря решение на един проблем. От доста време насам от задно ляво колело се чува едно тракане/цъкане което нараства с увеличаването на оборотите на колелото и изчезва като натисна спирачката.
Ходил съм общо в 4 сервиза. В два от тях и по други въпроси, като хората не обърнаха внимание много на проблема и казаха.. "ела пак друг път да го видим по-подробно".
В третия сервиз пристъргаха задните дискове, почистха ръждата, гледаха накладките на ръчната и ги натегнаха, като с чакането прекарах около 3-4 часа в сервиза. Без резултат! Това цъкане продължава.
В четвърти серзиз, от който излизам вчера (сменях и други неща по колата, подготвяйки я за дълъг път) ми казаха, че е от задните дискове - ръжда или кривина по тях. Ок, ако е така нали досега накладките щяха да оемат формата на диска и цъкането да спре. Вчера сложих летните 17" гуми и това чукане/ цъкане започна да се чува още по-осезаемо! Започнах да се притеснявам, въпреки, че карам така от няколко месеца и не съм имал проблем, сега преди пътуването не искам да рискувам.
Още нещо, незнам има ли връзка: направи ми впечателение, че при по- силно натискане на спирачката колата дърпа наляво.
Има ли някой да ми услужи със стари читави дискове за проба? За София говоря.
На видеото шума не се чува силно, по скоро е като фонов шум.
http://www.videoclip.bg/watch/463813_e46-strange-rear-wheel-noise
Благодаря предварително!
Последна промяна MMG на 04 Апр 2015, 22:24, променена общо 2 пъти
Re: СПЕШНО: тракане с оборотите на колелото, видео
Аз нищо не можах да чуя от клипа, но единственото което се сещам ( и при това че е проверявано няколко пъти), да не би да "тракат" накладките ? Скобите им там ли са и ако са там добре ли са сложени, и държат ли накладките добре?
Честно казано не са много нещата (при това описание) които да прегледаш. Лагера гледал ли го е някой? Полуоската?
Честно казано не са много нещата (при това описание) които да прегледаш. Лагера гледал ли го е някой? Полуоската?

Предполагам, че са там, незнам.. Все пак проверяваха.
Относно полуоските - имаше теч от семерингите към дифа - вчера семерингите бяха подменени.
Аз го чувам на клипа, може би защото си го знам, трябва да се усили звука повече. Лагера им казах в последния сервиз да го видят, но казаха, че е от дисковете...
Sent from my iPhone using Tapatalk
Относно полуоските - имаше теч от семерингите към дифа - вчера семерингите бяха подменени.
Аз го чувам на клипа, може би защото си го знам, трябва да се усили звука повече. Лагера им казах в последния сервиз да го видят, но казаха, че е от дисковете...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
MMG написа:Предполагам, че са там, незнам.. Все пак проверяваха.
Прекалено бавно и равномерно караш,за да се чуе,аз чувам едиснтвено едно глухо тък тък тък (тъпо обяснение,но това чувам) което е равномерно,но ти не ускоряваш достатъчно ,евентуално да се чуе дали се променя..
Когато аз имах шум отзад ,за да разберем от къде или да го чуем - изкарахме всички кори от багажника ,на ламарина и майстора се качи в багажника

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Gqbriel написа:MMG написа:Предполагам, че са там, незнам.. Все пак проверяваха.
Прекалено бавно и равномерно караш,за да се чуе,аз чувам едиснтвено едно глухо тък тък тък (тъпо обяснение,но това чувам) което е равномерно,но ти не ускоряваш достатъчно ,евентуално да се чуе дали се променя..
Когато аз имах шум отзад ,за да разберем от къде или да го чуем - изкарахме всички кори от багажника ,на ламарина и майстора се качи в багажника
Еми като не стане на крика, така се прави.
СПЕШНО: тракане с оборотите на колелото, видео
Хаха, това е майстор
иначе висях 1 час аз в колата, а тя на подемника:))))
@Габриел - като ускоря честотата на тракането се увеличава със скоростта, съответно намалява с нея.

@Габриел - като ускоря честотата на тракането се увеличава със скоростта, съответно намалява с нея.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
MMG написа:Хаха, това е майсториначе висях 1 час аз в колата, а тя на подемника:))))
Не са накладки,а нещо друго...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Koлега случайно да си с фланци или по дълги болтове?
Нямам фланци колега, със стандартни болтове доколкото виждам.
Разбрах се да закарам колата отново в сервиза да я погледнат, след което ще пиша.
Между другото и двата модела дискове (вентилирани и обикновени) стaват за 18-ка?
http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=BL31&mospid=47610&btnr=34_1014&hg=34&fg=12
Между другото и двата модела дискове (вентилирани и обикновени) стaват за 18-ка?
http://realoem.com/bmw/showparts.do?model=BL31&mospid=47610&btnr=34_1014&hg=34&fg=12
- chris_barnes
- ентусиаст
-
- Кара: F11
- Мечтае да кара: на безплатна нафта
- Детайли за колата: 530xd
Според сайта който си посочил, обикновените дискове вече не се произвеждат. Иначе до колкото виждам дебелината е еднаква. Ако имаш опция вентилирани/невентилирани правилният избор е ясен според мен. Невентилираните се кривят по-лесно 

- Ivuchi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 323ci
Звучи като лагер, особено като казваш че спирачките са гледани. От друга страна като натиснеш спирачка и дърпа = неравномерно държат спирачките.
Обикновените ги дават 10мм а вентилираните 19мм и не съм сигурен дали не трябва да се сменя и апарата, поне така ми казаха в сервиза. В момента сменям задни дискове и накладни, тъй като казаха, че заден ляв диск е крив от вътрешната страна, че утре сутрин тръгвам. Ще пиша дали се е оправил проблема, като покарам.
Re: СПЕШНО: тракане с оборотите на колелото, видео - РЕШЕН
Проблемът се реши след смяна на задните дискове в комплект с нови накладки (въпреки, че старите ми накладки ми бяха на около 3000км). Днес минах 1000км, като единственият минус е, че новите накладки цапат зверски джантите... Здраве да е, важното е да спира.
Благодаря на всички отзовали се да помогнат!
Благодаря на всички отзовали се да помогнат!

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
14 мнения
• Страница 1 от 1