Въпрос за километраж (табло)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- LoS BanditoS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 330D Touring
- Мечтае да кара: BMW E46 330D Touring
Въпрос за километраж (табло)
Здравейте колеги. Понеже не намерих сходна тема реших да ви попитам. Налага ми се да сменя километража(таблото) на моята кола 330д и не съм на ясно освен това че трябва да се препрограмира, можете ли да ми дадете съвет примерно от 2.0д става ли има ли разлики какво да тръся до какви пари е нормално гледам че цените много варират разгледах няколко обяви и от 30 лв попаднах на друга която е 90 лв. Проблемите на моя се че стрелката на оборотите блокира(отказа) стрелката на температурата прави понякога парчета качва се бавно при подаване на контакт и ушетата на копчето за чесовника се щипиха и сега не мога да го нагласям и затова реших да си намера втора ръка. Ще съм благодарен да ме посаветвате към какво да обърна внимание.
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Въпрос за километраж (табло)
LoS BanditoS написа:Здравейте колеги. Понеже не намерих сходна тема реших да ви попитам. Налага ми се да сменя километража(таблото) на моята кола 330д и не съм на ясно освен това че трябва да се препрограмира, можете ли да ми дадете съвет примерно от 2.0д става ли има ли разлики какво да тръся до какви пари е нормално гледам че цените много варират разгледах няколко обяви и от 30 лв попаднах на друга която е 90 лв. Проблемите на моя се че стрелката на оборотите блокира(отказа) стрелката на температурата прави понякога парчета качва се бавно при подаване на контакт и ушетата на копчето за чесовника се щипиха и сега не мога да го нагласям и затова реших да си намера втора ръка. Ще съм благодарен да ме посаветвате към какво да обърна внимание.
Взимаш от дизелово БМВ и се кодира и си готов, трябва да се смени вин-а и километрите и след това да му се вкара кодировката и става все едно е твоето, върши ти работа и табло от Англичанка като се ползва само платката, всичко друго опира само и единствено до кодировка.
- unikalen88
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW 330cd
LoS BanditoS написа:Здравейте колеги. Понеже не намерих сходна тема реших да ви попитам. Налага ми се да сменя километража(таблото) на моята кола 330д и не съм на ясно освен това че трябва да се препрограмира, можете ли да ми дадете съвет примерно от 2.0д става ли има ли разлики какво да тръся до какви пари е нормално гледам че цените много варират разгледах няколко обяви и от 30 лв попаднах на друга която е 90 лв. Проблемите на моя се че стрелката на оборотите блокира(отказа) стрелката на температурата прави понякога парчета качва се бавно при подаване на контакт и ушетата на копчето за чесовника се щипиха и сега не мога да го нагласям и затова реших да си намера втора ръка. Ще съм благодарен да ме посаветвате към какво да обърна внимание.
а възможно ли е проблема да не е от таблото,първо вземи за проба от колега и тогава сменаи?

- bgpavlp
- младши ентусиаст
-
Трябва също да гледаш дали таблото е MOTOMETER или BOSCH.
Що се отнася за часовника, мисля че имам бялата пластмаса с здрави ушета. Обади се ще ти я подаря.
Що се отнася за часовника, мисля че имам бялата пластмаса с здрави ушета. Обади се ще ти я подаря.

Ако нема у глава, има у Google.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
Възможно е и стъпковото моторче да прави бела разгло би го някой път зъбното колелце се измества ако дърпаш неправилно стрелките или прочие
- LoS BanditoS
- кандидат ентусиаст
-
Оборотите са си перфектни гледм ги и на скритото меню а съмнява ме на загасен кола стрелката да стой така . Сигурен съм че е стрелката
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- oci
- старши ентусиаст
-
hacker4eto1 написа:Възможно е и стъпковото моторче да прави бела разгло би го някой път зъбното колелце се измества ако дърпаш неправилно стрелките или прочие
е какво зъбно колелце колега, ти май не си отварял табла, моторчето е капсаловано и при опит да го отвори това ще му е наистина края.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
oci написа:hacker4eto1 написа:Възможно е и стъпковото моторче да прави бела разгло би го някой път зъбното колелце се измества ако дърпаш неправилно стрелките или прочие
е какво зъбно колелце колега, ти май не си отварял табла, моторчето е капсаловано и при опит да го отвори това ще му е наистина края.
Колега тук си малко в грешка

Не едно съм отварял и точно преди 5 минути отворих още 1 и специално за теб направих снимка на въпросното моторче.
не е капсуловано изобщо, а е на 4 зъбчета и с 2 малки отверки захванати на кръст се отваря за 2 сек..
Ето и какво е вътре:

2 бубинки с 1 метално зъбно колело и едно пластмасово, понякога ако стрелките се махат по грешният начин започва да хърка и да не се движи изобщо... или само където зацепва... То така си и работи бубина с метално колелце всички знаем как действа индуктивността

- oci
- старши ентусиаст
-

Извинявай ако е прозвучало като заяждане, не съм го направил с тази цел, но тези стрелки се регулират без да се разглобява моторчето. Още повече ти сега си го разглобил и си сложил снимка, ама знаеш ли колко сега като пробват като теб ще почнат да реват за табла.
Сменил съм сигурно поне на 30 табла моторчета и още толкова съм адаптирал към коли на е39-ки, е46-ци и др, и това на което съм се нагледал е точно това при опит да се разглобяват моторчета им се разказва играта.
Стрелките като се вадят после се регулират със завъртане първо докрая на дясто и се връщат 2 мм под бялата линия, така като монтираш таблото ще си застанат точно на бялата.
Най-често при въртене на км. и по точно бай "Пешо" от Горубляне и после стрелкити почвата да си правят каквото искат.
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
Не колега не съм го приел като заяждане ни най малко ,много неща съм научил от коментарите ти по различни теми
Регулират се както каза ти без проблеми и без да се налага разглобяването, аз имах проблем с такова табло,а именно ,че като се свали таблото и с ръка като се завърти веднага се усеща големият луфт на зъбчатките вътре, а когато се върти мазно и се усеща движението плавно няма смисъл да се регулира чрез отваряне.
Относно синхронизацията не съм имал проблеми на моят километраж съм отварял 2 мотора поради простата причина ,че се чуваше как се мърда стрелката доста шумно.
Ето малко инфо относно моторите:
http://www.mikrocontroller.net/attachment/114256/switec_X15.xxx.02.SP.E.pdf
П.П прав си другият път трябва да напиша като коментар на снимката "Моля не правете това в къщи"

Регулират се както каза ти без проблеми и без да се налага разглобяването, аз имах проблем с такова табло,а именно ,че като се свали таблото и с ръка като се завърти веднага се усеща големият луфт на зъбчатките вътре, а когато се върти мазно и се усеща движението плавно няма смисъл да се регулира чрез отваряне.
Относно синхронизацията не съм имал проблеми на моят километраж съм отварял 2 мотора поради простата причина ,че се чуваше как се мърда стрелката доста шумно.
Ето малко инфо относно моторите:
http://www.mikrocontroller.net/attachment/114256/switec_X15.xxx.02.SP.E.pdf
П.П прав си другият път трябва да напиша като коментар на снимката "Моля не правете това в къщи"

- LoS BanditoS
- кандидат ентусиаст
-
какво ме съветвате колеги: втора ръка и кодиране или ремонт на старото?
Имах проблем с таблото а не бях дори свалял така че си купих за 80лв. + 15лв. кодировка а се оказа че старото може да се поправи без пари така че най-напред пробвай старото то и така е с проблем нищо не губиш.
- bakardzhiev
- Потребител
-
Здравейте колеги, понеже не намерих подобна тема и реших да пиша тук. Въпроса ми е дали може дали може да се трансплантира километраж от е39 в е46, и ако може дали трябва нещо да се преправя и прекодирва. Благодаря
- oci
- старши ентусиаст
-
bakardzhiev написа:Здравейте колеги, понеже не намерих подобна тема и реших да пиша тук. Въпроса ми е дали може дали може да се трансплантира километраж от е39 в е46, и ако може дали трябва нещо да се преправя и прекодирва. Благодаря
твърдо НЕ
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
oci написа:bakardzhiev написа:Здравейте колеги, понеже не намерих подобна тема и реших да пиша тук. Въпроса ми е дали може дали може да се трансплантира километраж от е39 в е46, и ако може дали трябва нещо да се преправя и прекодирва. Благодаря
твърдо НЕ
Предполагам основния проблем е, при е46 вода/обороти/консумация вървят по КАН-шината, а при е39 са аналогови.
А имаш ли представа, дали при м52/Сименс мс41 от е39, който има КАН-шина, вървят същите сигнали, като при е46.
Загубиха ми се два цилиндъра на е46-та, а имам такива от е39, и ме спъва само таблото

15 мнения
• Страница 1 от 1