проблем със запалването Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
проблем със запалването Е46
Здравейте колеги, нов съм във форума и имам нужда от помощ.......колата е Е46 2002г, 318д, 116кс. Имам я тази кола от доста време но винаги ми е правило впечатление че зимата пали от раз а лятото доста върти на стартер. Но в последните 2 години колата започна пали все по-трудно и по-трудно на топло време, ако е студено без значение дори и да е - 20 градуса, колата пали от четвърт оборот - когато е топло се започва едно страшно въртене и въртене........а като запали точно преди да ми падне акумулатора естествено изпушва жестоко.Писна ми вече да се чудя всяко лятото къде ще ме остави тази кола и дали изобщо да я използвам през този сезон. Сигурен съм че проблемът е свързан със някой датчик, но така и никой от познатите ми майстори не намери разумно решение. Ще съм благодарен на всеки който ме свърже с някой от София, който евентуално би могъл да се справи със проблема.
Благодаря Ви предварително.
Благодаря Ви предварително.
- cristo
- Потребител
-
- Кара: X1, e84, 143 hp, year 2011
Re: проблем със запалването Е46
Колега, оправи ли си проблема? И аз имам същите симптоми и ме интересува, ако си го разрешил!
- hacker4eto1
- ентусиаст
-
- Кара: Сива Бима
- Мечтае да кара: Черна Голяма Бима
- Детайли за колата: Лачена
1.Качествена диагностика.
2.Датчик за Температура.
2.Датчик за Температура.
- sannikolaus
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW E46 320d 150к.с. M47N
BMW E61 530xi 272к.с. N53 LCI
Както е казал колегата преди мен, задължително първо една качествена диагностика с DIS, INPA. Гледане на живи данни. Възможно е проблемът да е в дюзите.
- cristo
- Потребител
-
- Кара: X1, e84, 143 hp, year 2011
hacker4eto1 написа:1.Качествена диагностика.
2.Датчик за Температура.
И аз се сетих първо за тези две неща, но трима колеги с качествена диагностика твърдят, че всичко си е наред по датчиците (с изключение на датчика за нивото на маслото, който си е повреден още от предишния собственик), както и по всички параметри от диагностиката.
Та, ако проблема на колегата ikarauto е решен, ще се радвам да сподели мнение, че положението е меко казано досадно...

5 мнения
• Страница 1 от 1