Проблем с електромагнитен клапан(соленоид)е46 328

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Проблем с електромагнитен клапан(соленоид)е46 328

Мнение от vergi_og » 26 Май 2014, 11:52

Колеги помагайте....Колата е е46 328и 1998 с двойният ванос.Проблема е следният-под 3000 оборота е умряла отвсякаде и не върви,а след това се изтрелва и си набира доста прилично.Това го прави на моменти,като ту се оправя,ту разваля.Ходих на трима майстора и три диагностики-първият каза че е дебитомер(интересно че на диагностиката не го показа)-смених го с работещ такъв -полза никакава,вторият каза,че е елктромагнитния клапан на ваноса а по точно всмукателния(той излезна на диагностиката)-смених го повървя 1 ден и на следващия същата работа и същата грешка-третият маистор ме отчая отвсякаде като ми каза че по ваноса "можело" да има механичен проблем и трябвало да се разглоби целия и да се види какво става вътре????Забравих да кажа,че електромагн.клапан го показа като грешка и на третата диагностика,др.грешки няма........Възможно ли е това да го прави от О-пръстените на ваноса,като се има впредвид, че го прави на моменти и че от ваноса не се чуват никакви звуци(стържене)-това е мое мнение породено от изчетените теми по форума???Наскоро дори и ми изгасна 3-4 пъти докато я паля.Колата е с газова уредба и проблема е един и същ-и на газ и бензин.Ще съм благодарен за всяко ваше мнение или ако има някой който знае какво е и се наема да го оправи да ми пише.

Потребител
Аватар
Кара: E46 328ci

Re: Проблем с електромагнитен клапан(соленоид)е46 328

Мнение от rottenwilde » 24 Мар 2015, 16:16

Някой погледна ли на диагностиката ъгълът на ваноса, защото от там най-лесно ще се ориентираш дали колата е за О пръстени, или не. Ето ти една темичка на колегата, който сравнително скоро я публикува и мисля, че би ти помогнала доста.

viewtopic.php?f=34&t=351595&start=15 :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Котлон
Мечтае да кара: e30 М3 на планински проход с нов асфалт :)
Детайли за колата: E38 740i

Re: Проблем с електромагнитен клапан(соленоид)е46 328

Мнение от Icooo » 27 Мар 2015, 12:34

Да не би грешката да е за датчик разпределителен вал? Гледахте ли живи данни - ако е замръзнал на една стойност ваноса или датчик, или клапан не работят. От О-пръстените може да бяга от таргета, но не би трябвало да не работи изцяло. Наскоро сменях такива, бяха много изпечени, а отклонението беше 2 градуса. Другото нещо - сигурен ли си че е добре опроводяването до соленоида и датчика? Провери връзките, ако е необходимо свирни кабелите до буксата на ECU-то.
Успех!
Изображение

Назад към E46