Бавно загрява
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
5 мнения
• Страница 1 от 1
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Re: Бавно загрява
kkrumov написа:Здравейте,
В 9:00 часа тази сутрин изминах 7 километра в София за около 15-18 минути при температура на въздуха 8,5 градуса. При тези условия колата вдигна до 78 градуса, въпреки че януари смених голям термостат, а в събота смених и малък термостат.
Всичко започна през декември, когато ми даде разход 10 л./ 100 км. до Рилски манастир и обратно. След това само градско в София пълно-пълно ми даде разход 15 л/ 100 км
Според вас нормално ли е толкова бавно загряване?
Зимата до 3-4 мин започва да духа топлото и стрелката е извън синята зона. Оттам нататък мисля, че зависи как караш колата и на какви обороти.

- kkrumov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325DА touring
Бавно загрява
Здравейте,
В 9:00 часа тази сутрин изминах 7 километра в София за около 15-18 минути при температура на въздуха 8,5 градуса. При тези условия колата вдигна до 78 градуса, въпреки че януари смених голям термостат, а в събота смених и малък термостат.
Всичко започна през декември, когато ми даде разход 10 л./ 100 км. до Рилски манастир и обратно. След това само градско в София пълно-пълно ми даде разход 15 л/ 100 км
- da_ne
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316ti
- Мечтае да кара: 325ti
При мен за 6 километра отива стрелката на 12 часа, което е към 70 градуса. По скритото меню вдига 105 градуса за 10-12 километра.
Гледал съм я по скритото меню че като загрее не изстива на дълъг път и на парното до края така че термостата е добре и сигурно е нормално.
За около 2 километра температурата излиза от синята зона което е по-важно за разхода.
Гледал съм я по скритото меню че като загрее не изстива на дълъг път и на парното до края така че термостата е добре и сигурно е нормално.
За около 2 километра температурата излиза от синята зона което е по-важно за разхода.
- g0dkratos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
- Мечтае да кара: BMW M3 CSL
При мен нещата са съвсем различни,сигурно защото карам бензин.За около 3-4 мин. стрелката излиза от синьото а до 10-12 вече съм на около 90 . Не съм сигурен дали са 90 защото няма циферблат но е седи горе долу малко по вдясно от средата.Карам 330 бензин.

- kkrumov
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 325DА touring
NGneer4eto написа:Зимата до 3-4 мин започва да духа топлото и стрелката е извън синята зона. Оттам нататък мисля, че зависи как караш колата и на какви обороти.Ако караш спокойно, може повечко време да отнеме да стигне 78 градуса. Иначе този разход, който го даваш до Рилския манастир ми се струва убийствен. На мен, когато ми беше развален термостата, не можеше да вдигне над 68 градуса на извънградско и пак разходът ми не качваше над 8. След смяна на термостата не открих друга разлика, освен температурата. Сега дори и на по агресивно каране 8.2 е максимума. А и моята е 3л двигател. Не мисля, че проблемът ти е в термостата.
Точно разходът ми е проблема на мен, защото ми предстои дълго пътуване. Ще видя дали ще има промяна след смяната на термостата.
5 мнения
• Страница 1 от 1