Цъкане при старт 330xd
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
1 мнение
• Страница 1 от 1
- pavel_ivanov
- Потребител
-
- Кара: BMW 330 XD 204 hp.
- Мечтае да кара: M3
Цъкане при старт 330xd
Здравейте колеги ! Извинявам се , ако моя въпрос е разискван вече , но не открих отговор из форума
Та по същество. Bmw 330xd 204 коня.. От известно време при студен старт се чува буквално цъкане , не чукане като на повдигач и за 1 -2 секунди изчезва и мотора си мърка .. Понеже всеки път като паля , слушам колата , преди ми се е случвало да го чуя в месеца 1 път .. Дори във студовете нито 1 път не се се случвало да цъка при стурен страт
преди 1 седмица смених маслото bmw 5w30 . такова беше и предишното в нея . При старта след смяната заработи много тихо мотора без цъкане , чукане и т.н. Случвало ми се е да не карам колата в интервали от порядъка на седмица до 2 и винаги е заработвал безупречно. Та след смяната започна да го прави всяка сутрин .. цък цък цък цък и спира . Звука се чува някъде от под колата май. Тази сутрин свалих кората на мотора и исках като запаля да чуя евентуално от къде идва , но нищо не се чу от към главата.
Имате ли идей от какво може да бъде това цъкане , хидравлична помпа , ролки ? Маховика и съединителя са сменени преди 3 000 км с чисто нови оригинални. Мисля че няма как да е от там .. Благодаря предварително
P.S От време на време ми се одървя волана , за малко и след това се оправя . Евентуално звука да е от помпата ?

Та по същество. Bmw 330xd 204 коня.. От известно време при студен старт се чува буквално цъкане , не чукане като на повдигач и за 1 -2 секунди изчезва и мотора си мърка .. Понеже всеки път като паля , слушам колата , преди ми се е случвало да го чуя в месеца 1 път .. Дори във студовете нито 1 път не се се случвало да цъка при стурен страт

P.S От време на време ми се одървя волана , за малко и след това се оправя . Евентуално звука да е от помпата ?
1 мнение
• Страница 1 от 1